Амерички глумац снимио спот о косовским манастирима

Глумац Џонатан Џексон написао је текст и музику за песму о манастирима на Косову, за коју је и снимио спот. Спот је снимљен уз благослов игумана манастира Хиландара, архимандрита Методија.

Србија 01.07.2020 | 07:14
Амерички глумац снимио спот о косовским манастирима

"Задужбина Хиландара дарује спот за песму коју је написао и извео један Американац, познати холивудски глумац Џонатан Џексон. Џонатан је, корачајући путем боготражитеља, песму посветио српском народу и Цркви, где је сваки кутак Православне Васељене једна целина, а у исто време нераскидиви део Тела Христовог. Нека нас све данас, на Видовдан, понесу љубав, лепота и истрајна вера које је Џонатан уткао у своју уметност. Захваљујемо се посебно свим пожртвованим људима који су дали свој делатни прилог током израде спота", наведено је на сајту Задужбине Хиландара.

У споту је приказан манастир Хиландар, природна лепота која га окружује, као и српски манастири на Косову. Спот прати песма на енглеском "Косово (свих жалосних радост)".

Џонатан Џексон је амерички глумац, музичар и текстописац. Добитник је пет Еми награда за улогу у серији "Џенерал хоспитал".

Рођен је у адвентистичкој цркви, а током живота декларисао се као хришћанин који се не одређује ниједном верском заједницом. Међутим, 2012. он и његова породица крстили су се у православној цркви.

У говору приликом доделе Еми награда исте године захвалио се Светом тројству и монасима са Свете горе, за које је рекао да су људи који су свој живот посветили молитви, али не молитви за себе, већ молитви за све нас. 

(Н1)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Дзоо

01.07.2020 07:08

Види те како то лепо звуци Косовски манастори да смо тако размисљали деведесетих ниста се неби десило на простору бивсе нам дрзаве мозда би се десила реорганизација у смислу савез дрзава или тако несто али ми смо цудо од народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

01.07.2020 07:45

Бозе, колико туге и поноса ова горда и несретна земља српска носи! Хоце линас Бог погледати икада?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Куки

01.07.2020 08:41

Гледа нас бог, само ми губимо вјеру у њега. Вратимо вјеру у наса срца .

Name

Митар

01.07.2020 09:17

Ниста се не десава откако је свијета.Не постоји бог то је шупља прица,највеца лаз икад исприцана.Људи немојте бити наивни ,мислите својом главом и ослободите се тог наметнутог страха

Name

Ре: Митар

01.07.2020 12:38

Ти Митре, ниси просвијетљена особа, нажалост. Боље ти је да ћутиш, ако већ апсолутно ништа не знаш о Богословљу. Можда си сам себе створио, јадан? Мудар и вјеран човјек види доказе Божијег постојања свуда око себе; од прекрасне васионе, преко чудесних биљака и животиња, па до круне стварања Божијега - самога човјека, који је саздан по Божијем обличју; мада мудроме и вјерноме ниједан доказ није потребан, јер он душом и срцем зна да постоји Господ Бог Сведржитељ Који нас љуби Љубављу вјечном, док немудром и невјерном, ниједан доказ није довољан, јер је духовно слијеп.

Name

Рере митар

01.07.2020 17:15

Царе не постоји ни један доказ, слијепо вјерујес. Дај ми само један доказ и просвјетли ме а ја цу ти дати на хиљаде да не постоји. Да велицина свемира је један, ако си свјестан велицине. Други је дјеција онкологија... Нема наде за тебе, слијеп си и наиван, видим по посту

Name

Ре:

01.07.2020 20:32

Митре, макни се! Човјек изнад ти је све рекао и ти опет слијеп! Ако, то је твој избор, али престани нападати!

Name

Питам се

01.07.2020 11:24

Гдје су српски умјетници? На концертима у Са и Зг. Немојте себи кварити конформ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам се 2

01.07.2020 13:36

Па није Средњи вијек! Ако неки од вас желе да живе као у Средњем вијеку, не вуците друге у пропаст због тога.

Name

СССС

01.07.2020 12:50

Прекрасно! Пјева из душе, и баш је одабрао предивну сценографију! Ето, Амер, бивши секташ, суботар и аријевац, прославља нашега Преслатког Господа, и саучествује у болу нашега Светог Косова, док 'наши православни' СерБи лумпују по бирцузима, гледају 'Парове', опијају се, пуше,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивши секташ?

01.07.2020 13:34

Извини, ти "секташи" привлаче Србе у своју земљу која је богата, а Правоалавство је синоним за сиротињу, репресију, корупцију, непотизам и надасве нерад. Погледајте све те православне земље...јад и биједа. Сви би се дочепали САД да могу... Уосталом, како можеш сматрати друге религије сктом, када је хришћанство исто тако била секта? Значи, Римски начин опхођења према другачијима је ок? Зато сам и напустио цркву и хришћанство и постао будиста...