Сарајево: Студент који је полагао испит био заражен

На Природно-математичком факултету у Сарајеву прије неколико дана студент заражен вирусом ЦОВИД19 полагао је испит. На испиту је било укупно 19 студената. Ову информацију за Ослобођење потврдио је и декан Природно-математичког факултета у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 30.06.2020 | 23:50
Сарајево: Студент који је полагао испит био заражен

– Прије неколико дана студент је био на испиту. Прво је потврђено да његов отац има ЦОВИД19, а потом је и он добио потврду да је заражен.

Оно што сам ја сазнао од професора је да је било 19 студената на испиту. Све мјере су биле предузете. Био је размак између студената, морали су имати маске током испита. Мјеримо температуру бесконтактним топломјером. Врши се дезинфекција руку и обуће. Синоћ су обавијештени студенти који су били на том испиту. Контактирана је и епидемиолошка служба и рекли су да ако су све мјере проведене како треба нема потребе да сви иду у изолацију. 

Студентима са одсијека математике, физике и хемије су испити у учионици. Тако су професори одлучили. Ми немамо наређење да испити морају бити онлине. Ако се деси да нам се још један студент јави ми ћемо предузети мјере које је потребно – рекао је Мустафа Мемић, декан Природно-математичког факултета у Сарајеву.

Према подацима Федералног завода за јавно здравство у протекла 24 сата у Федерацији БиХ тестирано је 775 узорака, од којих је 69 позитивних на корона вирус.

Нови случајеви регистровани су у Тузланском, Зеничко-добојском, Херцеговачко-неретванском, Западнохерцеговачком, Босанскоподрињском, Кантону Сарајево и Кантону 10.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар