Роман Жарка Лаушевића биће екранизован кроз серију са њим у главној улози!

Роман “Година прође, дан никад”, у коме је доајен југословенског глумишта испричао детаље о својој трагичној судбини, ускоро ће бити преточена у телевизијску серију, а није искључено да се у главној улози нађе управо Жарко.

Забава 30.06.2020 | 22:22
Роман Жарка Лаушевића биће екранизован кроз серију са њим у главној улози!

Књига у којој је после деценије ћутања, повучености, затворености, патње и преслишавања Жарко Лаушевић написао аутобиографију одавно чека праву прилику да се нађе на телевизијском платну. Иако је овај пројекат тек у фази развоја идеје и припрема за почетак писања сценарија, фанови су у нади да ће управо Лауш одиграти себе у серији заснованој на његовој биографској причи.

- Продуценти су и даље у преговорима, али не искључују Жарка ни као помоћ сценаристима, а ни као глумца. Све се ради у апсолутном договору са њим. Пандемија је све стопирала, па и овај пројекат. Сви се надају да ће се до краја године знати више информација око самог сценарија, али и могућих глумаца и локација за снимање - наводи извор упућен у целу причу и додаје:

- Лаушевић је свестан да би екранизација његовог романа могла бити врло гледана, управо, јер већ годинама добија упите како фанова тако и колега да ли ће се то догодити. Интересовање да његове књигу буду преточене у филм или серију постоји одавно, зато жели да све буде одрађено на што професионалнијем нивоу.

- Ова идеја је требало још пре пар месеци да крене са реализацијом, али је уз остале серије које “Фирефлy” планира све одложено због короне. Свакако сви се надају да ће ускоро ситуација бити нешто боља и да ће моћи што пре да крену са првим преговорима о реализацији овог пројекта - објашњава извор.

Подсетимо, Лаушевићев први роман “Година прође, дан никад” продат је у рекордном тиражу од 350.000 примерака. По проценама експерата из ове области, књигу је на територији бивше Југославије прочитало око милион људи.

Годину дана касније издао је наставак аутобиографије “Друга књига: дневник једне робије”, који се бави његовим животом након пресуде и четири и по године проведене у затвору. И та књига срушила је све рекорде, а исти случај био је и са трећим наставком “Све прође па и доживотна: дневник једне робије”, који нуди белешке настале у затвору у Забели, а коју је издао 2018. године.

Иначе, Лаушевић се по изласку из затвора развео од прве супруге Маје са којом има сина и ћерку и од 1999. године живи у Њујорку, где се у међувремену оженио сценском шминкерком Анитом са којом је добио ћерку.

Тренутно живи на релацији Америка - Србија, а у нашој престоници најчешће борави због многобројних телевизијских и филмских пројеката. Иако нема много слободног времена између снимања, Лаушевић је недавно признао да у слободно време воли да се шета улицама Београда. Публика у Србији није имала прилику да га види у новим пројектима све до 2015. године. То је уједно био први Жарков долазак у Београд, након 16 година, ради снимања филма „Смрдљива бајка“. Међутим, од 2017. године глумац је све чешће у Србији јер снима нове серије и филмове.

Извор: ало.рс Фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар