Кћерка доктора Лазића тужила љекаре из Ниша

Нина Вујошевић, кћерка др Миодрага Лазића, чувеног ратног хирурга из Ниша који је преминуо 14. априла од вируса корона, поднијела је пријаву против љекара Р. Ј. и Д. Љ, због несавјесног лијечења њеног оца. Из Министарства је данас саопштено да је ванредни инспекцијски надзор утврдио да пропуста у лијечењу ипак није било.

Србија 30.06.2020 | 12:02
Кћерка доктора Лазића тужила љекаре из Ниша

Пријаву против двојице љекара Клинике за анестезију и интензивну терапију нишког Клиничког центра, Нина Вујошевић предала је још 28. маја Здравственој инспекцији Министарства здравља у Нишу. У пријави је приложила и материјалне доказе, међу којима су и преписке њеног оца са Р. Ј. и Д. Љ, колегама које су биле задужене за његово лијечење, и фотографије из периода лијечења.

У самој пријави наводи се да је др Лазић као доказани ковид 19 позитиван пацијент са супругом Аном смјештен у стару коронарну јединицу бивше Клинике за кардиологију, али је тражио је да га отпусте кући са супругом.

Напомиње се и да се стање др Лазића погоршало па је 7. априла хоспитализован на Клиници за инфективне болести КЦ Ниш. Даље се наводи да је три дана касније, на инсистирање др Р. Ј. и др Д. Љ., пребачен на Клинику за анестезију и интензивну терапију у стару зграду хирургије. 

Вујошевићева у пријави износи да је “породица покушала да утиче да се не скине прерано са респиратора”, али да је 12. априла др Лазића скидају са респиратора.

Министарство здравља: Није било пропуста у случају лијечења доктора Лазића

Министарство здравља саопштило је да је у Клиничком центру Ниш извршен ванредни инспекцијски по пријави Нине Вујошевић, а комисија је утврдила да није било пропуста.

Клиничком центру је наложено да организује и изврши ванредну проверу квалитета стручног рада здравствених радника који су учествовали у лијечењу др Миодрага Лазића.

Провјера је извршена и комисија је мишљења да у случају лијечења доктора Лазића није било пропуста, наводи се у одговору Министарства здравља на питање РТС-а да ли је извршена контрола.

Поред тога, наложена је и ванредна спољна провјера квалитета стручног рада.

(Блиц)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ухх

30.06.2020 12:31

Подрска за пријаву. Зар се тако лецио један врхунски доктор. Срамота које су све пропусте урадили. Ста да оцекује један обицни цовјек од ови лекара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Умјсто да опрости

30.06.2020 19:39

...као права хришћанска, она се брука и срамоти и прља име оца... Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааа

30.06.2020 21:24

О чему Ви то? Зашто се брука? Да ли зато што жели да не продју некажњено они који јој убише оца? Хришћански је да им то опрости?

Name

Ре

01.07.2020 08:57

Доктор Лазо је био врхунски доктор. Када је он морао да моли да га врате на респиратор који је прерано био искљуцен. Када не знате право стање. Немојте некоме делити лекцију. Деца су потпуно у праву имају све доказе о пропустима. Пуна подрска Лазиној деци.