Тринкијери не жели више да буде тренер црно-белих

Андреа Тринкијери не жели више да буде тренер црно-белих.

Кошарка 29.06.2020 | 16:45
Тринкијери не жели више да буде тренер црно-белих

Између Андрее Тринкијерија и Партизана је "пукла љубав", након што је италијански стручњак поднео захтев за раскид уговора. Оваква ситуација се могла и наслутити, јер је Тринкијери пре неколико дана криптованом поруком забринуо навијаче опроштајном поруком.

Било је то, како сазнајемо, још у време док су трајали преговори између њега и управе црно-белих да се склопи договор за наставак сарадње.

Тринкијери је дошао у Партизан у новембру 2018. године и тада је потписао трогодишњи уговор. Међутим, одлази из Хумске после непуне две сезоне.

- Враћам се кући - написао је Тринкијери уз заставу Италије, а затим додао поруку за навијаче Партизана.

- Незаборавно време и најбољи навијачи - допунио је Тринкијери уз фотографију са једног од меча у Арени.

Већ ово су многи схватили као најаву растанка, а званична потврда тога стиже кроз Тринкијеријев поднети захтев за раскид уговора.

Ово није оно чему су се у Партизану надали, јер су претходних неколико дана покушали да склопе договор са Тринкијеријем о наставку сарадње.

Партизан је дефинитивно у Европи један од најтеже погођених тимова због корона вируса и прекида сезоне, пошто су у моменту када је кошарка заустављена осигурао прво место у плеј-офу АБА лиге, а имао је и предност домаћег терена у Еврокупу све до пројектованог финала.

Ипак, одлуком Евролиге да се сезона прекине и да исти тимови играју ово такмичење и наредне сезоне, Партизан је остао без шансе да се домогне елитног европског такмичења. То је био и тежак ударац на финансије црно-белих, који су покушали да коригују буџет за следећу сезону.

У складу с тим, започети су и преговори са Тринкијеријем. Како је у јавности процирило, Тринкијери је у последњој години уговора имао гарантовану плату од 550.000 евра. Челници црно-белих понудили су му да покаже добру вољу и љубав према клубу, коју је годинама исказивао кроз изјаве због чега је постао и миљеник Гробара, па се са Тринкијеријем преговарало се за следећу сезону одрекне износа у вредности од две месечне плате, што оквирно дође око 90.000 евра.

Међутим, "традизионе ди фамиглиа" је овога пута превагнула на страну новца, уместо према љубави према Партизану. Није помогло ни то што је Тринкијери добио и гаранције за стан велике квадратуре у Београду, луксузан аутомобил...

Како сазнајемо, Тринкијери није хтео ни да чује за предлоге Партизана. Његов захтев био је нови уговор, са тенденцијом да буде растући и повољнији од тренутног, као и да има гаранције за буџет за играче, али и да има већа овлашћења.

На крају није дошло до споразума, Тринкијери није има разумевања за Партизан и тешку ситуацију у коју је клуб довела пандемија корона вируса. Нема сумње да ће много разочарати све навијаче Партизана и да сада све његове изјаве о љубави према клубу немају толику тежину.

(Телеграф) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јаффа

29.06.2020 16:33

Ма, договорио све са Бајерном...какав црни Партизан, боли га уво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Глас

07.07.2020 05:49

Талијан,ста друго реци.Трбухом за крухом

ОДГОВОРИТЕ