Џонсон поручио: Корона је изазвала катастрофу!

Британски премијер Борис Џонсон изјавио је да је криза изазвана вирусом корона била катастрофална за Велику Британију и да ће Влада провјерити шта није урађено добро, али да сада није тренутак за истрагу.

Свијет 29.06.2020 | 10:00
Џонсон поручио: Корона је изазвала катастрофу!

"Ово је катастрофа. Хајде да не ублажавамо ријечи. Мислим да је ово апсолутно била ноћна мора за ову земљу и да је земља прошла кроз велики шок", рекао је Џонсон "Радију тајмс".

Премијер је додао да Влада дугује објашњење шта је пошло по злу и тачно када за све смртне случајеве и патњу коју су грађани прошли због вируса.

"То потпуно разумијем и ми ћемо то урадити. Само сматрам да сада није прави тренутак да се томе посвећује велики дио званичног времена. Али непрестано извлачимо лекције", рекао је британски премијер.

Према Владиним подацима, британска економија ослабила је за 10,4 одсто у периоду од три мјесеца до априла, а у априлу је забиљежен највећи мјесечни пад бруто домаћег производа икада.

"Не можемо се само повући. Оно што ћемо радити у наредних неколико мјесеци јесте јачање агенеде која је усмјерена на инвестиције", рекао је Џонсон, пренио је "Спутњик".

Током кризе привремено је без посла остало близу девет милиона радника, односно више од четвртине укупне радне снаге. То је државу до сада коштало 24,2 милијарде фунти.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Посматрач

29.06.2020 09:41

Корону сте и изазвали да би нашли разлог пропасти привреде. Прави је разлог штампање пара и дување балончине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

29.06.2020 11:13

Еурекаааа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

01.07.2020 10:53

Енглези , највећи лопови и преваранти од кад постоји овај свијет. Ко теби ишта вјерује, па ни сам у то јадан не вјерујеш.

ОДГОВОРИТЕ