Строге мјере карантина за пола милиона Кинеза

Кинеске власти увеле су строге мјере карантина за скоро пола милиона људи у околини Пекинга како би спријечиле нови талас ширења заразе вирусом корона, пише турска агенција ТРТ.

Свијет 28.06.2020 | 19:45
Строге мјере карантина за пола милиона Кинеза

Након што су власти Кине у већој мјери исконтролисале вирус, стотине људи у Пекингу се заразило, а инфекција се појавила и у оближњој покрајини Хебеј.

Здравствени званичници су данас саопштили да ће округ Ансин, који се налази на око 150 километара од Пекинга, бити потпуно затворен и строго контролисан увођењем строгих мјера какве су биле на снази на врхунцу епидемије у граду Вухан почетком године.

Локална радна група за спречавање епидемије саопштила је да ће од данас у поменутом подручју бити дозвољено само једној особи из сваког домаћинства да једном дневно изађе напоље ради куповине хране и лијекова.

У округу су раније уведена поједина ограничења путовања, али је сада појединцима дозвољен само одлазак код љекара.

Нове мјере уведене су након што је у посљедња 24 часа у Пекингу пријављено 14 нових случајева вируса корона, а од средине јуна заражено је укупно 311 људи.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јао минг

28.06.2020 18:12

Кинези идиоти, зиве јос у 15 вијеку. Њима и треба само кандзија ниста друго и не знају.Фино измислили вирус да сјебу Америку и нека су нике ми зао Америке ал сто цитав свијет закоцисе то је проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.06.2020 20:23

Жали се Баји...он је њихов...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Загубљени у тудјој магли...

29.06.2020 05:41

Засто је нас народ овако наиван, слијепо послусан, без имало критицке свијести, вецина до нивоа послусних кретена??? Гдје нам је нестао понос, крв непокорних предака,... гдје је идентитет, вјера у себе, гдје нам је насе лицно мисљење, постовање себе, бар на нивоу елементарног? Гдје се изгубио овај народ, засто се заборавио, засто гази путевима неких тамо кинеза, разних осталих,... Ми имамо своје путеве, своју историју, цасне И свијетле узоре, своје осунцане И благословене правце кретања,... за опстанак на својој земљи, да останемо своји, у искреније Христовој вјери православној, једином путу избављења из овог зацараног лавиринта, тумарајуци путевима без излаза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слазем се

29.06.2020 09:17

добро питање

Name

хм

29.06.2020 09:18

зато сто је то глобалистицка култна агенда којој су се продали политицари сиром свијета а народ блене ко овце на пасњаку.