У свијету десет милиона људи заражено короном

Пандемија вируса корона у свијету не јењава. Према подацима сајта Wорлдметер, потврђено је десет милиона случајева заражених у 215 земаља и територија у свијету, а скоро пола милиона је изгубило живот од посљедица инфекције ковидом-19.

Свијет 27.06.2020 | 21:32
У свијету десет милиона људи заражено короном

Први случајеви инфекције регистровани су крајем 2019. у кинеском граду Вухану, а вирус је убрзано почео да се шири током 2020. године.

Према подацима Свјетске здравствене организације, ново жариште у којем број заражених од друге половине маја нагло расте јесте Латинска Америка. Међутим, како наводи ББЦ, жаришта су и Африка, Азија и Бчиски исток.

У четири земље, Бразилу, Мексику, Индији и Пакистану, током посљедњих седмица регистрован је пораст и заражених и преминулих.

Бразил, Перу, Чиле, Мексико и Евкадор су земље у којима је велики број заражених, а СЗО наводи да пандемија није достигла врхунац у земљама Централне и Јужне Америке. 

У Бразилу дневно буде забиљежно по 1.000 смртних случајева, и то је друга земља у свијету, одмах послије САД, у којој је регистровано висе од миллион обољелих. У Бразилу је преминуло висе од 55.000 људи.

У Индији и Пакистану такође је пријављен пораст обољелих и преминулих, иако је посљедњих дана у паду.

И, док неке од земаља сматрају да су на самом крају борбе са ковидом-19, многе страхују од другог таласа.

 

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Највеца прица

27.06.2020 19:41

Корона је велика лаз,сви који имају грипу тест је позитиван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадеЛукиц

27.06.2020 21:54

У праву си лазијада глобалних размјера,иду до тог да виде колико људе могу излудјети и направити кловновима.

Name

Децко

28.06.2020 07:15

Откуд ти грипа крајем јуна?

Name

Вага

28.06.2020 07:00

Интересантно, све је вец проваљено, а прица о тој корони се јос увијек форсира. Босна је мала земља. Ја знам 1000 људи само кроз посао, а тих 1000 имају своје родјаке и фамилију и познанике, и нико не зна да је ико умро од те ,,короне" а прица иде даље као да ми јос вјерујемо у ту лаз. Питам се засто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славите

28.06.2020 09:44

То што је10 милиона од корине оболило и умрло колико......? Од 300 болести то бројите само и повећавате притисак,, замислите да сваки дан саберете сваког оболелог од короне,, а што несабирете остала обољења,, карцином, леукемија, срце, итд а зашто сваки дан ви богати и бахати не бројите мртве људе и дјецу што умру од глади, знате ли колико дјеце умре сваки дан што немају комадић хлеба,, зашто зашто, бар је то излечиво и да решимо то,, ако вам је стало да смо живи и здрави,, дјеца умиру од глади а ви као жалите старије особе од по 80 и више год, па да вам вјерујемо у то да нас жалите, у вакцину улажете милијарде а у помоћ гладнима ништа,ви радите против живота обичног човјека 100%,ето навео сам вам зашто, и свак нормалан треба да вас МРЗИ, мислим на СЗО и глобалисте са пратећим полтронима који су постављени да владају државама свијета, скоро у већини, све радите са предумишљајем али истина и воља обичног човјека ће вас избрисат са ове планете,, Џаба новци моји синовци, стоп глобалистима!!!

ОДГОВОРИТЕ