Корона затворила фабрику са 120 радника у Стоцу

Творница за прераду рибе "Жувела" у Стоцу затворена је након што је утврђено да је троје запсолених позитивно на корона вирус.

Босна и Херцеговина 26.06.2020 | 16:26
Корона затворила фабрику са 120 радника у Стоцу

Како је казао Перо Павловић, потпарол Штаба цивилне заштите Херцеговачко-неретванског кантона, први случај инфекције евидентиран је прије четири дана код радника који је са подручја Љубиња. Након тога се приступило тестирању особа које су с њим биле у контакту те је корона вирус потврђен код још двоје радника.

– Ради се о колективу са 120 запослених, од којих већина долази са подручја Републике Српске. Тренутно се проводе све неопходне активности које се тичу епидемијског извида, од утврђивања контаката до тестирања - казао је Павловић.

Неколико запослених у Дому здравља Столац подвргнуло се мјери самоизолације, јер су једну од инфицираних пацијентица превезли до болнице у Мостару. Она није показивала никакве симптоме корона вируса, већ се жалила на друге тегобе. Цијели Дом здравља Столац је, након тога, дезинфикован.

Данас је засједао и Кризни штаб Министарства здравства ХНК, а након састанка је здравственим установама наложено активирање кризних планова приправности и одговора на појаву Цовида-19 и успостављања тријажних/фебрилних пунктова.

Компанија "Жувела ХБ" д.о.о. Столац дио је истоимене хрватске групације, а основна је 2007. године.

Бави се прерадом и производњом плаве рибе, углавном срдела и инћуна у свим облицима (сољење, маринирање и смрзавање).

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

РеX

26.06.2020 17:29

Сви радници пред пензију а омладина отисла са торбом на рамену трбухом за крухом. За око 15 ак година бити це само дрзава пензионера и стараца. Бас ме то “радује“ ал сами смо криви за то.

ОДГОВОРИТЕ