Отказан састанак Београда и Приштине у Бијелој кући

Састанак Београда и Приштне у Вашингтону који је требало да буде одржан у суботу, 27. јуна је одложен.

Србија 25.06.2020 | 16:52
Отказан састанак Београда и Приштине у Бијелој кући

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Ричард Гренел објавио је да ће ускоро објавити нови термин састанка.

Гренел је на твитеру објавио да разуме одлуку косовског премијера Авдулаха Хотија да не дође у Вашингтон на састанак и додао да ради на промени датума састанка.

"Хвала, премијеру Хотију. Разумемо вашу одлуку и ишчекујем промењени датум састанка ускоро", написао је Гренел на Твитеру, уз твит на коме је Хоти објавио да због новонастале ситуације у Пришини након објављивања оптужница против председника Косова Хашима Тачија не може да присуствује састанку 27. јуна у Белој кући.

"Услед нових дешавања у Приштини, због оптужнице коју је предложило Специјално тужилаштво, морам да се вратим у своју ''земљу'' да се бавим том ситуацијом. Обавестио сам амбасадора Гренела да не могу да присуствујем састанку 27. јуна у Белој куци", објавио је Хоти на Твитер налогу.

Јуче је пут у Вашингтон отказао Хашим Тачи након што је Специјални суд за злочине ОВК објавио садржај првих предлога оптужница на којима се налази и он и између осталог Кадри Весељи шефа некадашње тајне полиције.

Специјани Изасланик председника САД за дијалог, Ричард Гренел тада је рекао да ће се у Вашингтону састати Вучић и Хоти.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЛ

25.06.2020 16:16

нису ми јасни ови политицари, небитно одакле су, сви то раде. ко је битнији овде, тих пар појединаца или народ. отказујес битне преговоре ради оптузница? имас ваљда људе који те мијењају и струцњаке који се баве тим стварима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Догодине у Призрену!

25.06.2020 16:57

Дубока држава је рекла да нема потребе за "Трампове" преговоре. Неће му дати ни једнан једини поен на геополитичком пољу пред изборе. ЕУ (Њемачка) су чак морали да оптуже своје миљенике у Хагу да имају повод за отказивање путовања. Никад они неће бити осуђени. То је само док Трамп не буде скинут са власти. Без сагласности дубоке државе неможеш да отказујеш дан прије посјету "најмоћнијем" счовијеку свијета, који ипак није толико моћан.

ОДГОВОРИТЕ