Зарадила преко 400.000 долара куповином осигурања за отказане летове!

Кинескиња индетификована само као Ли је недавно ухапшена због преваре односно илегалне шеме по којој је куповала осигурања за отказане летове, а затим подносила захтеве да јој се подмири настала штета тј. одштета.

Занимљивости 25.06.2020 | 17:47
Зарадила преко 400.000 долара куповином осигурања за отказане летове!

Идентификована само као Ли, 45-годишња жена из града Нанкинга  користила је  још 20 идентитета, осим свог да би "скинула" готово 900 полиса осигурања за кашњење или отказивање авионских летова у периоду од 2015. до 2019.године.

Међутим, уместо да сама иде на све те авионске летове, Ли искористила своје радно искуство из службе за путовања па је бирала летове за које се очекивало да ц́е бити одложени или отказани. А затим је наплаћивала потраживања од осигуравајућих компаније преко полисе осигурања за отказивање летова  на "којима је она требала бити".

Такође по неким информацијама Ли  имала је начин да унапред добије информације о отказивању или одлагању лета те јој је то много помогло у овим авио преварама.


Док су неки извори описали њену шему као један вид коцкања, неки кинески продајни агенти известили су да је жена "вредно" радила истраживање пре него што је одлучила на којим летовима ц́е купити карте, проверити екстремне временске прилике или друге догађаје који изазивају одлагање на рутама летова

По писању кинеског онлине часописа "Тхе Папер", Ли је била потпуно свесна да је оно што ради била незаконито али је чинила је све што је могла да прикрије своје киминалне активности, користец́и идентитете неколико пријатеља и породице приликом изношења захтева о кашњењу лета.

Међутим, 900 полиса укупно које износе огромних 3 милиона иуана (или око 423.000 америчких долара) зараде током 4 године није прошло незапажено, и у априлу ове године полиција ју је коначно ухапсила!

Иначе код кинеза такозвано осигурање од  кашњења или отктазивања авио лета се односи на осигураника (путника) који плац́а премију. Када дође до кашњења у уговору о осигурању, осигураник ц́е добити одговарајуц́у накнаду. Када се купује осигурање од кашњења авио-лета, време плац́ања накнаде (углавном се односи на првобитно време поласка лета који је осигураник стварно преузео, до стварног времена полетања лета).



Горе наведни лист извештава да су преварантски потези кинескиње Ли помогли осигуравајуц́им компанијама да затворе неке рупе које су "помогле" овој жени да спроведе своју авионско путничку превару.

Многе осигуравајуц́е куц́е сада имају одредбе које између осталог наводе да се та накнада може исплатити само особама које су стварно користиле резервисан лет.

Извор: Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар