Обиљежено 17 година од смрти Предрага Ласице

 Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и замјеник градоначелника Данко Вучетић положили су данас цвијеће на споменик некадашњем градоначелнику Српског Сарајева Предрагу Ласици, који је умро на данашњи дан прије 17 година.

Република Српска 25.06.2020 | 14:32
Обиљежено 17 година од смрти Предрага Ласице

Представници градског руководства са члановима породице Предрага Ласице сваке године на данашњи дан одају почаст некадашњем пријатељу и сараднику, саопштено је из Градске управе Источно Сарајево.

Предраг Ласица био је предсједник Скупштине општине Пале, након чега је изабран на функцију предсједника Скупштине града Српско Сарајево.

Функцију предсједника Скупштине града обављао је двије године. Од 2.000. године именован је на мјесто градоначелника Српског Сарајева и на тој функцији га затиче смрт, 25. јуна 2003. године.

Ласица је био истакнути спортски радник. Дао је значајан допринос развоју спорта у Источном Сарајеву. Велике заслуге му се приписују за почетак градње спортске дворане на Палама, чији завршетак није дочекао.

Савремени Спортско-пословни центар на Палама, који је свечано отворен у августу 2012. године, њему у част, назван је "Пеки".

(Срна)  

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драган

25.06.2020 12:57

Лака му црна земља, велика је људина био пок. Пеки

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ласица, Лисица...

26.06.2020 10:58

...све неке завјерке...

ОДГОВОРИТЕ