Незадовољни пишу о Демосу: У странци је хаос!

- У странци је хаос, имаћемо само по једног одборника у Бањој Луци, Бијељини и Зворнику, ...

Република Српска 25.06.2020 | 13:10
Незадовољни пишу о Демосу: У странци је хаос!

Једна од најмлађих партија у Српској, Демос која није напунула ни двије године постојања, налази се у великим проблемима пред предстојеће локалне изборе.

На адресу нашег портала дошао је маил незадовољних чланова Демоса, чији садржај преносимо у цјелости:

Иницијална идеја за ово писање, нас незадовољних чланова ДЕМОС-а, је:

- Напуштање Демоса од стране Ранка Колара из Приједора и прелазак у СНСД у том граду. Иначе, Ранко Колар је предсједник Регионалног одбора приједорске регије и члан Предсједништва Демоса. 

Разлог његовог преласка је неиспуњење обећања да ће постати директор катастра у тој регији те именовање неколико његових људи у образовни систем у тој регији.

У регији Бања Лука све конце чврсто дрзи предсједник странке Чубриловић преко својих функционера у градским и републичким органима и сав фокус ја на очувању ове градске организације и цијели концепт Демоса је скројен за ојачавање Градског одбора Бања Лука, односно потпуна централизација у раду странке.

У регији Лијевче, након почетног заноса са Демосом све више чланова се поново враћа ДНС-у, посебно након неиспуњења обећања о именовању локалних лидера ове странке на републичке функције у Водама Српске и Аутопутевима РС.

У регији Добој, велики је сукоб између предсједника Регионалног одбора Маринка Ђукића из Теслића и Слађана Јовића из Добоја око лидерске позиције. Ђукић је предсједник РО и члан Предсједништва али његов општински одбор је веома слаб и безначајан, док Јовић има изузетно јак градски одбор али га нема нигдје у руководству странке и обичан је члан што доводи до њиховог сукоба.

У регији Посавина, утицај Демоса није велик и водећи људи ове странке у Посавини као Драган Пајић из Дервенте, предсједник Регионалног одбора Посавина, је у преговорима о покретању листе независних кандидата "Нова Српска" као новог политичког пројекта у РС и БиХ, а разлог његовог незадовољства је у томе, да му је обећано мјесто помоћника министра за рударсто и геологију, а није дошло до реализације.

У регији Семберија, контролу над регионалним одбором имају посланик Милан Дакић и члан Предсједништва Чедомир Стојановић који преко Термоелектране "Угљевик" обезбјеђују сва материјално-техничка средства за функционисање странке и добар резулат на предстојећим локалним изборима. Иначе, ова регија је успјела све своје руководиоце да именује на предвиђене позиције.

У регији Бирач, све конце држи посланик Споменка Стевановић, која преко Агенције за игре на срећу обезбјеђује логистичку подршку за постизање доброг резултата уз стандардну "изборну комбинаторику" у Зворнику.

У Сарајевско-романијској регији стање је алармантно и да није именован Ацо Станишић, предсједник овог Регионалног одбора, за директора "Електро-Пале" цијели Регионални одбор би био кооптиран у СНСД и Демос би нестао са политичке сцене у овом дијелу. 

Велико незадовољство је у општинском одбору у Сокоцу гдје нико није именован на републичке позиције, (предсједнику ОО Љуби Ерићу обећана републичка функција у Министарству бор.инвалидске заштите) а пар локалних функционера је и смијењено, а не треба заборавити да је први општински одбор Демоса баш основан у Сокоцу.

У регији Херцеговина, велико је незадовољство руководећих људи а највећи губитник је Слободан Шараба - предсједник Регионалног одбора, којем је обећано мјесто извршног директора у систему Електропривреде али није ништа реализовано. 

Поред те позиције обећано је и и пет других руководећих позија за руководство овог регионалног одбора али све је остало на обећању.

Посебно је индикативно понашање функционера Демоса (10 директора и 25 извршна директора или помоћника министра) који уопште не долазе на страначке састанке, игноришу страначке органе и дјелују као самостални стрелци чиме праве велико незадовољство код чланова.

На основу свега горе наведеног на предстојећим локалним изборима Демос ће добити по једног одборника у Бања Луци, Бијељини и Зворнику док ће остале локалне заједнице бити испод цензуса, наводе Незадовољни чланови ДЕМОС-а.

(Инсајдер.ин)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

комсија

25.06.2020 11:36

Сви су спремни на мјеста директора и не радника а нико се не брине коце њима обезбједити скупе фотеље и плате а сто не питају Цубру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко Станари

25.06.2020 11:51

Демос у Добоју води обренов чивјек Слађан Јовић. Човјек са купљеном дипломом а прије тога је истјеран из полиције као обични позорник. Сада хоће од Обрена да купи ресторан Харизма који се налази у градским просторијама. Али народ ово све види и ови прелетачевићи неће имати позитивне резултате. Само гледају своје фотеље.

Name

Скептик

25.06.2020 11:43

ДРПОС:)

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговац

25.06.2020 13:02

Па овдје има ствари за 1000 година робије, руководећим мјестима се тргује ко на сточној пијаци, кода је бабо оставио.

Name

бања лука

25.06.2020 11:43

мала бара а многи крокодила,нема господо леба без мотике него радите несто а не ви хоцете да се бавите политиком и фино зивите е неце да мозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жаре

25.06.2020 11:56

Фукара до фукаре!!На следећим изборима све отјерати у заборав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.06.2020 13:20

Какав заборав ! У затвор све којима се доказе лоповлук.

Name

Радован

25.06.2020 12:00

Странка би се требала звати Дрпос олош до олоша гори су од Милокрада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е моји демосовци

25.06.2020 12:02

Лијепо вас скува Чубрило који гради и продаје док се ви биједници презнојавате у лонцу, а коначну запршку чорбице ће вам дати Станаревић на којег не треба трошити ријечи, ј..о вас ко вас састави проклете и пара жељне, можда и ваша дјеца једном побјегну одавде, као моја поред мене неподобног

ОДГОВОРИТЕ
Name

еверсекемани

25.06.2020 12:04

У Бијељини се исто враћају у ДНС Само стидљиво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

25.06.2020 12:05

Дрпос лоповска и интересна странка за себе Чубриловић, Станаревић, итд све голи шљам и тешки људски отпад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нено

25.06.2020 12:05

Ако сам добро разумио - они се финансирају из РИТЕ Угљевик, која је зависно предузеће Електропривреде РС... Значи, Република Српска финансира једну политичку партију... Није ни чудо што нам је струја прескупа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВБ

25.06.2020 12:08

Све је кренуло од Пароле,ријец је ријец.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кладионицар

25.06.2020 12:13

Овај зв дрпос из управе за игре и другу комбинаторику, мутикаша, СИПА би требала да то испита...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС Добој

25.06.2020 12:30

Па тај Јовић из Добоја је истјеран из полиције гдје је радио као позорник. Касније купио диплому и Обрен га поставио за директора топлане у Добоју. Успут има ресторан Харизма у градским просторијама које сада хоће да откупи по багателној цијени. Прелетач из ДНС-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Днс И.Са

25.06.2020 12:36

Овдје су наобецавали радних мјеста,не могу једног савјетника да поставе,трце појединци за Ненадом да их врати,остаце Костовиц и Бурга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицо

26.06.2020 16:05

Ти знас, боље би било да се потписес. Па онда да прицас...

Name

Гугу

25.06.2020 12:37

Каква спома,синиса мијатовиц мора куповати гласове,сви је изјебо другове,сад од проинтера даји паре за гласове ,трци око дебелог

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

25.06.2020 12:38

Ово је најбоља слика политичких програма странака у РС и БиХ. Укратко, програм гласи: "ја теби, ти мени".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.06.2020 13:24

Законом треба забранити подјелу било каквих мјеста странкама. Искључиво конкурс, знање и способност (забранити спомињање странке на послу). А ко жели страначко дјеловање -може "послије подне" неовисно о радном мјесту.

Name

Андриц

25.06.2020 20:45

За ре:слазем се у потпуности.Али на залост,далеко смо ми од тога...Једино Вукан,Јелена и Драско могу то изнијети на својим ледјима,али им морамо прво дати сансу.

Name

Апел СВИМ странкама

25.06.2020 16:04

Неурусавајте се тим нељудима, преварантима.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

25.06.2020 18:24

Додик ће поставити мале странке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паљанин

25.06.2020 19:29

Ма овај Демос је на Романији скроз пуко,посебно на Палама.Станишића ће ових дана и Којић напустити јер је незадовољан како се рјешавају његови људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паљанин

25.06.2020 19:56

Ма овај Демос је на Романији скроз пуко,посебно на Палама.Станишића ће ових дана и Којић напустити јер је незадовољан како се рјешавају његови људи

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПЕРМОС БАЊА ЛУКА

26.06.2020 12:02

У Бања Луци су пукли ко чиба ! Балабан , Сибаревиц , Јацимовиц , Талиц , Кесеровиц , Босанциц , Радмила , Вуцета , Цопиц и остале подгузне муве на једном мјесту. Знаци хаварија.... РИП Боби

ОДГОВОРИТЕ
Name

Антианти

27.06.2020 07:53

Најљигавији људи у најгорој странци. Они заслузују да се угасе након ових избора. Мљацкави цубриловиц само себе гледа а његов "кадар" је ту само да попуни број на листи па це у складу с тим и дозивјети дебакл

ОДГОВОРИТЕ