Будва: Ухапшено 17 особа, полиција засута каменицама

У Центар безбједности Будва је због учествовања у инцидентима до сада приведено 17 особа, саопштено је из Управе полиције.

Регион 24.06.2020 | 20:38
Будва: Ухапшено 17 особа, полиција засута каменицама

Они су саопштили да је данас испред зграде Центра безбједности Будва дошло до инцидента након што је вршилац дужности предсједника Општине Будва Владимир Булатовић изашао испред зграде Општине Будва, а том приликом су, како тврде у УП, "окупљени грађани одмах почели да га засипају каменицама и другим предметима, те да му упућују уврједљиве ријечи".

"Они су са оваквим поступцима и понашањем наставили и након што је Булатовић покушао да уђе у своје возило, у чему су га спријечили", наводи се у саопштењу Управе полиције.

Како даље тврде, Булатовић је службеним возилом Управе полиције превезен у зграду Центра безбједности Будва, "а које је овом приликом такође било мета поновних напада каменицама и другим предметима од стране окупљених грађана". 

Они су саопштили да је дио грађана био у алкохолисаном стању. 

"Окупљени грађани, од којих је одређени број био и у алкохолисаном стању, на најгрубљи начин су угрожавали безбједност овог лица, осталих грађана као и безбједност полицијских службеника изазивајући нереде", каже се у саопштењу.

Они су казали да упркос томе што је полиција у више наврата издала наређења и упозорења да се окупљени грађани разиђу, "они су наставили са изазивањем инцидената".

"Припадници полиције су овом приликом засути каменицама и димним бомбама од стране окупљених, након чега је полиција употријебила хемијско средство како би се успоставио стабилан јавни ред и мир" тврде у УП.

"Овом приликом је повријеђен један полицијски службеник", каже се у саопштењу.

Они су додали да је на згради Центра безбједности Будва као и на згради Општине Будва је настала материјална штета, а оштећена су и службена возила.

"На улицама овог града преврнути су контејнери, те је поломљен и дио градског мобилијара", закључено је у саопштењу.

(Вијести.ме)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Аполо 11

25.06.2020 03:52

Већ је Мило све продао и потрошио.Јос остала имовина цркве,само џаба земља лежи а врједна. А и прилози за цркву, МНТ -Миле нема ту. Мило ударио си на оног који ће те казнити. Чека те Бозија казна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

25.06.2020 04:02

Све попове ухапсити који имају Црногорско дрзављанство Које нема процерати и забранити улазак у ЦГ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радивоје

25.06.2020 08:06

Мајмуне један у цијелом свијету попови немају дрзављанство тих земаља у којима раде а ти би да протјерујес српске свестенике из ЦГ

Name

25.06.2020 17:06

У којој дрзави Свестеници имају дрзевљанству,јел се то дрогирас,какве везе бе то има

Name

Момо

25.06.2020 05:05

Цуј Литија, ста су они измислили Удри бре стоку

ОДГОВОРИТЕ