Дубички пољопривредници имају сигуран пласман сезонског воћа и поврћа у Бингу

Водећи се својом изворном мисијом и визијом домаћег трговачког ланца, компанија Бинго је од свог настанка пружала подршку домаћим привредницима кроз пласман домаћих производа у својим трговинама. Осигуравајући модерни дистрибутивни центар за складиштење и пласман воћа са подручја Козарске Дубице, Бинго је постао поуздан партнер власницима дубичких газдинстава.

Босна и Херцеговина 24.06.2020 | 19:04
Дубички пољопривредници имају сигуран пласман сезонског воћа и поврћа у Бингу

„Након оперативног успостављања откупне станице и пуштања у рад хладњаче у Дубици, почетни корак био је организовање откупа јабуке и крушке различитих сорти. Као коначни резултат који је сада видљив, више од 30 произвођача са подручја Козарске Дубице током сезоне бербе 2019/2020 осигурало је пласман преко 2.500 тона само ових врста воћа за потребе наших трговина. Одржавајући и инвестирајући у хладњаче, те стављањем на располагање дефицитарних средстава који су потребни воћарима, у овој сезони поново смо омогућили сигуран пласман и складиштење свих сорта које пољопривредници овдје узгајају.“, истакао је Един Ибрахимовић, извршни директор за бизнис операције Бинга.  

Сада је актуелна јабука и крушка коју производи и газдинство Димић, чији се воћњак протеже на 5 ха: „Годишња производња јабуке и крушке у родној години нам је 150 до 200 тона. Сретан сам јер знам да ћу то и продати и да ће се моје воће наћи у Бинго трговинама. Задовољан сам досадашњом сарадњом, а сигуран да ће ове године бити још већи откуп, јер су потребе Бинга за домаћим воћем све веће.“, рекао је Гојко Димић, власник газдинства.  

За надолазећу сезону бербе Бинго је исказао намјеру ширења и јачања кооперације са домаћим произвођачима са овог подручја, те истакнуо могућност преузимања до 12.000 тона, што представља складишни капацитет дистрибутивног центра у Козарској Дубици. 

Такођер, осим сарадње са воћарима на овом подручју Бинго је подузео и почетни корак директног приступања десетинама различитих произвођача поврћа транспарентно износећи своје потребе до краја године и намјеру откупа преко 1.500 тона купуса, лубенице, кромпира, диње, тиквице, лука и других сорти у 2020. години.   

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бинго

24.06.2020 17:49

Нема без федерације напред

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добра вијест

24.06.2020 19:06

Поздрављам сваку добру вијест. Честитам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синан

25.06.2020 04:03

Јесте зато месо не купују домаце вец увозе казу скупа им домаца јунад.

ОДГОВОРИТЕ