Словенија уклања ЦГ са листе ковид-19 безбједних земаља

Влада Словеније уклониће Црну Гору и Луксембург са "зелене листе" ковид-19 безбједних земаља, из којих је могуће ући у Словенију без примјене рестриктивних мјера.

Регион 24.06.2020 | 16:47
Словенија уклања ЦГ са листе ковид-19 безбједних земаља

Истовремено, влада ће додати Албанију и Португал на "црвену листу" земаља из којих улазак у Словенију подразумијева обавезан двонедјељни карантин, уз неке изузетке.

Нове рестриктивне мјере за све четири државе примјењиваће се од сутра, рекао је портпарпол владе Јелко Кацин новинарима након сједнице владе, која је одржана пошто је Словенија забиљежила пораст у броју случајева вируса корона увезених из иностранства, махом из земаља бивше Југославије, наводи СТА.

Како истиче словеначка агенција, број нових случајева на 100.000 становника у Албанији и Црној Гори у протеклих 14 дана премашио је 10.

Када је ријеч о "црвеној листи", на коју ће бити стављене Албанија и Португал, она се односи на земље које су регистровале више од 40 случајева дневно на 100.000 становника у протекле двије недјеље.

У Словенији је забиљежено седам нових случајева вируса корона од 1.222 тестираних, саопштила је данас словеначка влада.

Након што је 13 позитивних случајева забиљежено у понедјељак, што је рекордан број послије 24. априла, број заражених је у складу са бројем новозаражених посљедњих седмица, пренио је СТА.

Претходног дана није било нових смртних случајева, тако да укупан број преминулих и даље износи 111.

Укупан број заражених од вируса корона је 1.541, а тестирано је 95.387 особа. 

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јел..

24.06.2020 17:30

Оно рече словенац да су они побиједили корону??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

24.06.2020 17:53

Каква је ово лакрдија,лоповску вам м...Па наси говоре да се ситуација погорсала зато сто имамо доста увезених слуцајева,а Словенци говоре да се код њих повецао број јер имају доста придослих градјана из балканских земаља.Па ко кога овде лазе,дај се договорите,багро...

ОДГОВОРИТЕ