Двоје дјеце и три родитеља позитивни на вирус корона

У општини Србац за последња 24 часа регистровано је пет нових случајева заразе вирусом корона и сви су везани за кластер Дјечији вртић „Наша радост“ у Српцу. Ријеч је о двоје дјеце и три родитеља дјеце која су раније била позитивна на вирус корона.

Република Српска 24.06.2020 | 14:12
Двоје дјеце и три родитеља позитивни на вирус корона

Према саопштењу Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља, заражене особе су без изражених тегоба или са благим симптомима болести. Током јучерашњег дана тестирано је још 11 особа, а резултати се очекују сутра.

Од 19. јуна у општини Србац је заражено 28 особа које се доводе у везу  са Дјечијем вртићем,  од којих је 13 радница и једанаесторо дјеце из ове предшколске установе, троје родитеља и једна жена средње животне доби из породице обољелог дјетета.

У овој општини од избијања епидмије вируса корона,  регистровано је 40  случајева  заразе, од чега се опоравило 10 лица, а двије особе преминуле. Тренутно се у кућној изолацији налази око 250  особа које су биле у контакту са  обољелима и они се налазе под сталном здравственим  надзером.

Начелник општине Србац Младјан Драгосављевић данас је за БН изјавио да је епидемиолошка ситуација у овој локалној заједници под контролом, што потврдјује чињеница да нема обољелих особа ван кластера Дјечији вртић.  Због тога ће важење садашњих мјера заштите од ширења заразе остати на снази до  6. јула. То подразумјева обавезно ношење заштитних маски у затвореним просторима, примјену хигијене и дезинфекцију , поштовање физичке дистанце, забрану окупљања више од 50 особа и примјену радног времена пословних објеката до 23. часа.

„Нашу наредбу о радном времену ускладићемо са одлукама Републичког штаба, а у случају погоршања епидемиолошке ситуације, бићемо приморани да наш Кризни штаб за ванредне ситуације уведе репресивне мјере заштите“, рекао је Драгосављевић. Он још једном апелује на грађане да се не опуштају и да се понашају у складу са мјерама  заштите од ширења вируса корона. 

(БН/С.К.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СРБАЦ

24.06.2020 17:36

Е животе покварени џојстику! Жали Боже нејачи наше! Вирус се свакоме од нас може десити, али васпитачице вртића, знајући да раде са најмлађима, требале су имати обзира када су харале по скуповима, локалима итд. Вирус је још увек не испитан, молимо се Господу да не остави последице по дечије здравље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А није Ц

24.06.2020 21:28

Нажалост немају људи такав став и размишљање о посљедицама, спречавању истих, то се показало ових дана чак и након толико губитака, наши људи се понашају као да им је свеједно или боље речено не може нам корона ништа. Жалосно. Надам се да ћете пребродити ово зло уз што мање могућих посљедица, а дај боже да тим особама буде за наук. Чувајте своју дјецу и нипошто их не препуштајте случају! Свако добро желим ❤️