Још једна особа позитивна на вирус корона у Бијељини

 У Бијељини је дијагностикован ковид-19 мушкарцу млађе доби који се налази у болничком карантину под терапијом, саопштено је из Болнице "Свети врачеви".

Република Српска 24.06.2020 | 09:18
Још једна особа позитивна на вирус корона у Бијељини

Контакти новозараженог биће третирани према утврђеном медицинском протоколу и у надлежности су Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља у Бијељини.

Први ретест старије женске особе негативан је, а други ће бити урађен данас.

Од почетка епидемије у Бијељини је откривено 19 особа са потврђеним ковидом-19, од којих се 13 опоравило, двије су преминуле, двије се налазе у карантину у Дому ученика и двије у болничком карантину.

У регионалном карантину за особе код којих је потврђен вирус корона, а које су без симптома, налази се 55 лица, од којих су 43 из Зворника, шест са подручја Угљевика, три из Братунца, два из Бијељине и једно из Милића.

Из бијељинске болнице су позвали грађане да и даље примјењују препоруке и савјете медицинске струке. Они подсјећајући да је и даље обавезно ношење маски у затвореном простору, дезинфекција затвореног простора, појачана лична хигијена, одржавање дистанце, као и да је ограничен рада свих пословних субјеката до 23.00 часа, те забрана окупљања више од 50 лица.

До сада је у Бијељини на вирус корона тестирано 1.060 лица.

(Срна) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Грађанин

24.06.2020 07:35

Није прао руке!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуња

24.06.2020 07:43

Једно оде друго дође, ми као да морамо да одржавамо такво бројно стање, не смије фалити "заражених"

ОДГОВОРИТЕ