Управа РиТЕ Угљевик позива да се одустане од штрајка

Управа Рудника и термоелектране (РиТЕ) Угљевик позвала је представнике синдиката да одустану од једночасовног штрајка који су заказали за 30. јун у кругу предузећа, преноси ЦАПИТАЛ.

Република Српска 23.06.2020 | 16:40
Управа РиТЕ Угљевик позива да се одустане од штрајка

У допису који су упутили синдикату се наводи како се сва радничка права и обавезе поштују, те да штрајк може само погоршати стање у предузећу које је оптерећено проблемима усљед пандемије вируса корона.

“Управа сматра да радници треба да дају максималан допринос у остваривању што бољих пословних резултата, јер је само то пут који може резултирати стабилност у даљем развоју предузећа”, стоји у допису који потписује диркетор РиТЕ Угљевик Чедомир Стојановић.

Када је у питању регрес, из Управе обећавају како ће он бити исплаћен сходно финансијској ситуацији а највјероватније у септембру. Подсјећамо, рок који су синдикалци дали управи за исплату регреса је 30 јуни.

Из Управе су додали и да је покренута процедура у вези новог тарифног поступка, а који је такође један од основних захтјева представника радниика.

Подсјећамо, Синдикална организација Рудника и Термоелектране Угљевик заказала је за 30. јун од 15 до 16 часова штрајк упозорења.

(Цапитал)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

СНСБ

23.06.2020 16:05

Дајте им отказе као компензацију за регрес...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.06.2020 16:49

Какав регрес људи немају ни обицан посао како вас није срамота.јели то предводи министар дјордје.

Name

ре

23.06.2020 17:20

Једва чекам као озбли сунце, пресуду арбитражног суда у Вашингтону по тужби Словенаца за уложени новац у елекрану у Угљевику, па да након те пресуде и електрана и радници иду на добош, неке и радници РИТЕ Угљевик који данас штајкују иду на биро и у дневници, па да виде мало шта је живот, и чему су они сами својом пљачком и еконосмским уништавањем електране допринијели. Славићу тај дан.

Name

цеститке

23.06.2020 18:42

Одраце их словенци, десетине милиона це морати платити. А и овако их само кредити дрзе. Катанац слиједи.

Name

Борац

23.06.2020 16:19

Само страјк! Да се све види и сазна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре цесттитке

23.06.2020 22:38

Преко милијарду ће морати платити, плус затезне камете, то и трбеба упарви, па нека они који су је уништавали економски иду на робију а радници на улицу.

Name

Радник

24.06.2020 06:23

потписујем, сви радници тог колектива су криви за такву ситуацију

Name

Нико

23.06.2020 16:28

Какав страјк???зар Додик уоци прослих избора није забранио страјкове вама и медицинским радницима, и да цете сви остати без посла??? Надам се да се народ поциње будити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

23.06.2020 16:48

Хоћете Регрес....е Моји Радници....просла су времена нерада...и јавашлука...него запните мало и мање крадите а висе радите...ако вам се не свиђа напустите...Багро Нерадника...Част малом броју изузетака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре борац

23.06.2020 17:25

Буџетска паразитска багра је спремна да брани своје паразитирање на буџету по цену да се задужимо још сто пута више да се то не може вратити ни целу теротију да нам узму са свим што на њој постоји. Ово што се ради са ММФОм и са гурањем у дугове свих држава и народа је горе и од Првог и Другог светског рата заједно по послеицена, по размерама уништење држава, народ, човечанства. Јел могуће да су у свим државама такви слепици, издајници, мариуонете, олош и шљам људски да се задужују безвредним паприом, а да при том државе одустају од свог суверенитета и Централних банака које би емитовале новац. Колики човек мора бити идиот да кажа "Па шта хоћеш све су државе дужне и све се задзжују". Шта ме брига што се Немачка, Амеирка у све земље Запада, Африке, Азије, Јжне Америке задужуу, ми морамо овде да имамо чисте рачуне, и да живимо од свог рада, а не да е народ гура у паразитизам, да ништа не ради а да има пара да се троши, а највећи део народа заправо нема ништа. Овде су тим кредитима, буџетом, приватлуом напраили један слој људи који солидно живил, са неким идиотским матиријалиситчким поторшачким стандардима и то се свима прикаујекао пример како се живи. Опште лудило. Зато је мени криво што се о овом подмуклом наметнутом лудилу ћути, и што милојевић у ону емисију специјал није донео паприре и све документовано доказао, изнео целу истину по цену да се емисија прекине и изаове инцидент, јер ми је то милојевић рекао. не може додик онако шалабајзерски да прича своје баљезгарије, шупљеприче како нам добро иде, како нам електране дотрајвају, како морамо да дајемо руднике страницима да себи граде електране, а то нико једна република ЈУ није дала, као и ходропотенцијале, како ћемо остати без струје, како по евр стандардима прети затварање овим електранам, и још је рекао да се не задзжујемо за буџетску потршњу него за инвестиције што је врхунац безобразлука,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

23.06.2020 22:19

Овде је пропаст, данас у град 50 патрола лупају казне за појас народу сто иде на посао у улицама гдје се вози 30 кмх. Једва цекам да ова лоповска дрзава пропадне скроз и онда само Њемачка, а онда писите казне својим теткама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баке

23.06.2020 22:24

Каква иронија нерадници сто преспавају радни дан, излазе раније,долазе кад хоце (цаст малом броју изузетака) штракјују алооо, а ти идиоте ради 10 сати пуним гасом и сути. Тацно требамо нестат са лица земље како смо прост и глуп народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

24.06.2020 07:48

У овом предузецу је невидјен лоповлук и неструцност, директор агроном и сељак погледај му само главе а други јос гори нормално је да це доци до пропасти ове фирме. Регрес хоце а ниста и не раде , гдје само стане 2000 радника питам се, довољно је 1000 радника , гдје осталих 1000 сједи питам се. доводе кецаљке са купљеним дипломама и партијске подгузне муве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

24.06.2020 08:04

Туђа рука свраб не чеше...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рембрант

24.06.2020 11:14

Обицна багра безобразна аплаудира рудоњи пред изборе он је увуко црвене бандите да раде.дрзава се задузује путем ммф и дотира ову банду као и зељезнице и остале паразите.аплаудирали сте расиду сердарову и рудоњи па сад они крцме стотине милиона.на биро багро ко и вецина постених људи .опет идите под сатор с рудоњом ,немозе нам нико ниста..ааа.ма ја док је ммф а бице и багри неписменој,самозивој и регреса.

ОДГОВОРИТЕ