Чуди ме навала на Грчку, није вријеме за љетовање!

Доктор Бранислав Тиодоровић истакао је гостујући на ТВ Прва “да епидемија вируса корона још није готова, а да је на свакоме од нас индивидуална одговорност поштовања мјера заштите”.

Србија 22.06.2020 | 18:09
Чуди ме навала на Грчку, није вријеме за љетовање!

Доктор Тиодровић се у укључењу појавио промуклог гласа па је то водитељ програма искористио да се, на неки начин, нашали упитавиши га да ли је промукао од објашњавања људима да мјере превенције морају да се поштују.

– Хајде да се послужимо силом аргумената да им докажемо, а не само силом. У вријеме ванредног стања имали смо колективну одговорност, послије тога је индивидуална. Ја то говорим млађим људима. Није толико због њих самих, али враћате се у своје домаћинство гдје вам живе мајка, отац, бака, дека… Водите рачуна о њима – позвао је на одговорност млађе популације др Тиодоровић. 

На питање да ли ће љето и високе температуре стварно утицати на смањење обима вируса као што се најављивало, Тиодоровић је рекао да је то могуће иако се то очекивало већ сада, али тренутне временске прилике одговарају јесењем времену, а не љетњем.

– Очекује се да ће јул и август бити јако топли, али то не значи да неће бити и тада неких спорадичних случајева заразе. Није све прошло, вирус је још ту – поентирао је Тиодоровић.

Доктор Тиодоровић је истакао да је зачуђен послије цијеле приче да је толика навала на љетовања. Он сматра да за то још није вријеме, а истиче да би “мање малтретриање” било да се љетује у Србији.

– Мене је зачудио толики притисак на Грчку, али сам схватио да иду неки људи који тамо имају неки бизнис. Да ли је неко толико спреман да се малтретира да буде 14 дана у карантину и да се подвргне тестирањима? Можемо да искористимо наше бање, али и ту треба да се придржавамо мјера. Носите маске у затвореним просторијама и прање руку, прање руку, прање руку – закључио је Тиодоровић

(Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

кдјдн

22.06.2020 16:21

досо цоек са мора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андриц

22.06.2020 16:31

Цуј овог струцњака.А засто нисте у марту дозволили индивидуалну одговорност,тј.засто у мају,јуну,итд.није на снази колективна одговорност.Отворите карте па реците људима,ста је вазније,зивоти градјана или политика,останак на владајуцој столици.Има ли ико од вас образа да то јавно изнесе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домаци странац

22.06.2020 16:33

Перформанс на ТВ. Рукавице, маска. Смјесан цовјек. Ако је толика мука и јад засто маску није ставио на лице? Рукавице а залегоа на стол. Смјесни као Муппет Схоу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Домаци странац

22.06.2020 16:36

Јос несто. У којим свјетским цасописима је објавио науцне радове? Када су га довели да дрзи слово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зац

22.06.2020 16:51

значи лек против ЦОВИДА је остани код куче , лек не постоји а излечиш се. Летуј у Србији то је сигурније ? И ти си доктор , професор ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

22.06.2020 17:40

Само багра остала, постен нерод побегао у свет бели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

23.06.2020 08:33

Мене цуди како ти заврси факултет!

ОДГОВОРИТЕ