У Тузли проглашено стање природне несреће

На приједлог Градског штаба цивилне заштите, градоначелник Града Тузле Јасмин Имамовић је донио Одлуку о проглашењу стања природне несреће због опасности од поплава и клизишта на подручју града Тузле.

Босна и Херцеговина 22.06.2020 | 17:56
У Тузли проглашено стање природне несреће

Ова Одлука подразумијева да ће службе заштите и спашавања Града Тузле наставити интензивне активности на спречавању штетних посљедица до којих може доћи услијед природне несреће.

Апелује се на грађане да са своје стране подузму максималне мјере за ублажавање евентуалних посљедица од поплава и клизишта, а посебно да обилазе терен око својих објеката, те да о свакој евентуалној опасности обавијесте Оперативни центар цивилне заштите на број 121 или Професионалну ватрогасну јединицу на број 123, преноси Клиx.ба.

С обзиром да је током цијелог шестог мјесеца подручје града Тузле било изложено великим количинама падавина, водостаји на ријекама и потоцима, посебно у источном дијелу града, су све критичнији, саопштено је из Градске управе Тузла.

Екипе Градског штаба цивилне заштите и све службе заштите и спашавања су сво наведено вријеме биле на терену и настојале превентивно дјеловати, како не би наступиле штетне посљедице.

Због обилних кишних падавина и прогноза Федералног хидрометеоролошког завода, према којима ће падавине бити интензивиране у наредна 24 сата, те дојаве о излијевању водотока и појаве клизишта на подручју града Тузле, данас је одржана ванредна сједница Градског штаба цивилне заштите, на којој је разматрана тренутна хидролошка и геолошка ситуација у граду Тузли.

Информацију о стању на терену су поднијели командант штаба и градоначелник Јасмин Имамовић, те представници Службе цивилне заштите, Службе за комуналне послове, изградњу и послове МЗ и Службе за инспекцијске послове, који су обишли терен и констатовали да је у појединим дијеловима града Тузле ситуација изузетно сложена, те да треба подузети додатне мјере како би се заштитило здравље, животи и имовина грађана. 

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ха ха

22.06.2020 16:16

уведите полициски час киши недајте јој да пад засједајте правите сједнице вандредне уведите ригорозне мјере киши да видимо сада политицари колико сте јаки

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

22.06.2020 16:34

Браво за коментар

Name

Заборав

23.06.2020 02:39

хоцете технологију и напредак,вратице нас створитељ на мјесто које нам припада

ОДГОВОРИТЕ