Оптужница против Кузмића због саобраћајне несреће

 Репрезентативац Србије и кошаркаш Црвене Звезде Огњен Кузмић оптужен је да је пијан изазвао саобраћајну несрећу у којој су, осим њега, тешко повријеђене три особе, те му пријети до осам година затвора, ексклузивно открива Српскаинфо.

Кошарка 22.06.2020 | 08:56
Оптужница против Кузмића због саобраћајне несреће

Несрећа се десила 14. јула прошле године у пет часова, на магистралном путу Бањалука-Приједор у Рамићима.

Кузмић је у тренутку несреће свој скупоцјени теренац возио чак 65 километара на час изнад ограничења, односно 125 километара на час на путу гдје је дозвољено 60.

Том приликом је задобио веома тешке повреде, као и његов сувозач и пријатељ Богдан Илић. Са тешким повредама су прошли Марко Мијатовић и познати боксер из Приједора Дражан Јањанин.

Да је подигнута оптужница против Кузмића потврдили су за Српскаинфо и у Окружном јавном тужилаштву Бањалука.

– Подигнута је оптужница против Кузмића због сумње да је починио кривично дјело Угрожавање јавног саобраћаја, почињено на штету Б. И., М.М, и Ј. Д., а оптужница је прослијеђена на потврђивање судији за претходно саслушање Основног суда у Бањалуци – рекли су у Тужилаштву.

Кузмићу је на терет стављено веома озбиљно кривично дјело и тешко да ће се моћи извући без затворске казне.

Извор Српскаинфо открива шокантне информације о понашању познатог кошаркаша, а које је довело до ове веома тешке несреће.

-Кузмић је проузроковао саобраћајну несрећу тако што је возио „порше кајен“ у стању тешког пијанства са чак 2,27 промила алкохола у крви. Он је био свјестан да усљед управљања возилом у таквом стању могу наступити нежељене посљедице и на то је пристао – појаснио је извор Српскаинфо.

Несрећа се догодила на дијелу пута гдје је ограничење 60 километара на час и у великој кривини, гдје је смањена видљивост.

И поред тога што је била смањена видљивост и што се несрећа догодила у периоду сумрака, по влажном коловозу и облачном времену, Кузмић је свог „поршеа“ возио 125 километара на час.

-Осим што је возио дупло више од ограничења и мртав пијан, у спорној кривини Кузмић је са пола аутомобила прешао преко пуне линије у супротну траку, а у тренутку када је из супротног смјера наишао аутомобил „БМW“ којим је управљао Марко Мијатовић – рекао је саговорник Српскаинфо.

Тада долази до директног судара возила, и Кузмићев „порше“ се одбио на лијеву банкину и затим слетио са пута и неконтролисано се превртао више од 100 метара.

– Друго возило у којем су били Мијатовић и Јањанин се одбило на десну страну пута, преврнуло се на кров и тако клизало више десетина метара – истиче наш саговорник и додаје да су том приликом сви задобили повреде.

У овој несрећи кошаркаш Црвене Звезде задобио је веома тешке повреде и одмах је смјештан на Универзитетски клинички центар РС.

Тада је речено да је задобио преломе костију лица, вилице, оток мозга и нагњечење грудног коша и био је прикључен на апарат за механичку вентилацију.

Исти дан је хитно хеликоптером пребачен у Ургентни центар Србија.

Према незваничним информација, које су објављене послије несреће, Кузмић је са пријатељом Илићем био на свадби у Приједору и до судара је дошло када се враћао кући у Добој.

Коршаркаш Звезде се од ових повреда оправио тек након више од три мјесеца, јер се тек крајем октобра прошле године први пут појавио на паркету.

Пријети му осам година затвора
У бањалучком тужилаштву су рекли да Огњена Кузмића терете да је починио кривично дјело угрожавања јавног саобраћаја.

Према Кривичном законику Републике Српске, Кузмић ће тешко избјећи затворску казну.

-Учесник у саобраћају који се не придржава саобраћајних прописа и тиме тако угрози јавни саобраћај и доведе у опасност живот људи, па усљед тога код другог наступи тешка тјелесна повреда казниће се казном затвора од шест мјесеци до пет година. Међутим, ако приликом извршења овог дјела буде под утицајем алкохола преко 1,5 промила, или под утицајем наркотичких средстава, или ако вози брзином која прелази 50 километара на час изнад допуштене брзине, казниће се казном затвора од једне до осам година и казном забране управљања моторним возилом – наведено је у законику.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ста

22.06.2020 07:10

Цуј затвор, па зна се где зивимо и ко иде у затвор ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

22.06.2020 07:38

Овдје људи губе главе па нико неиде у затвор а да иде један Кузмић због пијанства и саобраћајке. Ништа од тога и сами знате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гулио

22.06.2020 08:11

Ниста од тога неце бити.Потписаце он брзо за Игокеу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блек стена

22.06.2020 08:21

Овај сто буде видио затвора ко ја сто цу бити капетан о белу ладју,смјесно тумацење кривицног закона у овом слуцају,када се зна да он вриједи само за рају сиротињу

ОДГОВОРИТЕ