Свештеници у Бару и Никшићу пуштени на слободу

 Свештеници Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке у Никшићу и Бару пуштени су након информативних разговора у полицији Црне Горе, јављају црногорски електронски медији.

Регион 22.06.2020 | 08:02
Свештеници у Бару и Никшићу пуштени на слободу

Након готово два часа, из Центра безбједности Никшић касно синоћ изашао је протојереј Миодраг Тодоровић са адвокатом Савом Костићем, а испред зграде их је дочекао велики број грађана, свештеници и монахиње.

Тодоровић је рекао да је дао изјаву поводом организоване литије у Никшићу и да је објаснио да је свештенство испоштовало мјере Националног координационог тијела Црне Горе.

Адвокат Костић је рекао да је Тодоровић објаснио да су цијело вријеме били редари који су водили рачуна да и током молебана, као и да литије буде мање од 200 људи, а држан је и размак у односу на остале грађане.

"Није донијето рјешење о задржавању. Сад, вјероватно, треба да се прегледа читав доказни материјал и да се види да ли постоји извршење кривичног дјела или не. Мишљења сам да не постоји", нагласио је Костић.

Према Костићевим ријечима, то што се на Тргу Шака Петровића, који је јавна површина, самоиницијативно окупио велики број грађана, није у надлежности свештенства.

"Полиција је коректно поступала и нема те непотребне затегнутости што не би било пожељно. Апелујем да до тога не долази и у другим градовима и да Никшић буде примјер и осталима. Вјерујем да постоји незадовољство грађана, али требају се поштовати прије свега цивилни, а и Божији закони", поручио је Костић.

То што полиција није обезбјеђивала литију и регулисала саобраћај, према ријечима адвоката, питање је за полицију.

Он је истакао да је можда присуство великог броја грађана на Тргу Шака Петровића утицало на то да полиција, која има, како је рекао, своју одговорност и овлаштење, не обезбјеђује литију.

И два свештеника Митрополије црногорско-приморске су изашла из зграде барске полиције, након више часова проведених у просторијама на информативном разговору са припадницима Центра безбједности ове општине.

Разишли су се и грађани, који су се, раније синоћ, окупили у знак подршке барским свештеницима.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар