Више од хиљаду радника позитивно на вирус корона

Више од хиљаду радника њемачке клаонице и творнице меса "Тöнниес" је позитивно на корона вирус. У међувремену је настављено тестирање осталих радника којих има више од шест хиљада у овој фабрици.

Свијет 20.06.2020 | 17:39
Више од хиљаду радника позитивно на вирус корона

Информацију да је заражен велики број радника је потврдио званичник дистрикта Гüтерслох Свен-Георг Аденауер. Због тога су надлежни затражили помоћ полиције. Полиција је ангажована на широком подручју у циљу ефикасне контроле особа које морају бити у карантини, пише Франффуртер Аллгемеине Зеитунг.

Улога полиције је да искључиво помогне у контроли, поручиле су власти. Премијер покрајине Сјеверна Рајна Вестфалија Армин Ласцхет је поручио да ће искористити сва расположива средства за сузбијање корона вируса.

"Морамо бити сигурни да се сви приџавају правила. Нисмо имали ситуацију да вирус буде раширен у овој мјери", истакао је Ласцхет.

Творница има 6.500 запослених. Сви они заједно с члановима својих породица морају бити у карантини. За неке од њих је успостављена тзв. радна карантина. То значи да се могу искључиво кретати од мјеста становања до радног мјеста. На овај начин се жели избјећи потпуна блокада.

Неколико десетина људи је данас протестовало испред творнице. Ријеч је о активистима за заштиту животиња.

Поједини политичари захтјевају да се рад фабрике у потпуности обустави. Један од њих је и социјалдемократа Карл Лаутербацх. Он је упозорио да се још не зна како је вирус доспио у фабрику.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бањалучанин

20.06.2020 17:41

А Драшко протествовао због Беме хаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

XX

20.06.2020 18:18

Ево кад читаш ово у Њемачкој,, ајде сад како да вјерујеш у корону и све приче,, Њемачка је организивана државај, јели тако,, 6500 радника у фабрици,, 1000 заражени,, а фабрика ради, као оно ајде некако да ради и да сачувају животе,,, то је немигуће,, ако је вирус опасан као што кажете морала је бити хитна интервенција,, бар у њемачкој,, 6500 x 4 члана породице =26000 оболели,, плус остали контаки,, ФАБРИКА РАДИ,,, ЊЕМАЧКА,,, сад је овако стање,, а за мјесец или два треба видјети килико је људи било критично и умрло, још ако фабика буде радила а све прође без смртности,, мора неко од толиког броја можда да и умре обично,,, шта ћемо онда да закључимо,,, фабрика радила, пуна вируса, људи оздравили број заражени скочио фино, а оно и даље остаје да се рекламира вирус као,,, ОПАКА БОЛЕСТ И СМРТНОСТ ВЕЛИКА,,, ово или није Њемачка или није вирус,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесте

21.06.2020 12:24

Манипулација.

Name

Дијаспора

20.06.2020 21:24

Лијепо овај новинар сто је то написао нека се он брине о босни јер њемацка це то ријесити

ОДГОВОРИТЕ