Ацо Пејовић често оде да упали свећу брату који се угушио на рођењу!

Ацо Пејовић својевремено је у једном интервјуу проговорио о стравичној грешки једног лекара који, наиме, није видео да је реч о две бебе када је његова мајка носила близанце.

Забава 20.06.2020 | 11:36
Ацо Пејовић често оде да упали свећу брату који се угушио на рођењу!

Породична трагедија шокирала је породицу 1976. године, а брат који је рођен добио је име Радојица, по чувеној "Мали Радојица", о чијој је храбрости и издржљивости испевана легенда.

"Мада је и тада постојао ултразвук, чувени лекар из Београда није видео да је реч о две бебе и та катастрофална грешка довела је до трагичног исхода јер се једна беба буквално угушила. Брат који је успео да преживи имао је само килограм и четиристо грама на рођењу, а добио је име Радојица, по чувеној народној епској песми 'Мали Радојица', о чијој је храбрости и издржљивости испевана легенда. Временом сам то прихватио као Божију вољу. Не питам себе шта би било кад би било, али често урадим оно једино што могу да учиним за њега - запалим му свећу када одем у цркву. Е, сада, не знам да ли је то у реду или није, пошто кажу да се онима који нису крштени не пали свећа, али ја то радим. Душа је душа, па чак и док је плод у мајчиној утроби. И треба ценити сваки живот и не давати себи за право да га прекинеш. Зато смо сви много пазили млађег брата, који је данас момчина од два метра и бави се кошарком у нашем родном граду", с поносом је рекао Пејовић. 

Извор:Курир.рс Фото: Немања Николић

Коментари / 0

Оставите коментар