Паника у Грчкој: Вирус се драматично шири по плажама

У окру­гу Ксан­ти, ко­ји се на­ла­зи у бли­зи­ни оми­ље­них ср­п­ских ле­то­ва­ли­шта, у прет­ход­них не­де­љу да­на до­шло до дра­ма­ти­ч­ног по­ра­ста бро­ја за­ра­же­них, а ме­сто Ехи­нос ста­вље­но у карантин

Свијет 20.06.2020 | 07:46
Паника у Грчкој: Вирус се драматично шири по плажама

У окру­гу Ксан­ти, на се­ве­ру Гр­ч­ке, ко­ји се на­ла­зи у бли­зи­ни оми­ље­них ср­п­ских ле­то­ва­ли­шта, у прет­ход­них не­де­љу да­на до­шло је до дра­ма­ти­ч­ног по­ра­ста бро­ја за­ра­же­них, због че­га је ме­сто Ехи­нос од че­твр­т­ка у ка­ран­ти­ну.

Пре­ма пи­са­њу ло­кал­них гр­ч­ких ме­ди­ја, та­мо­шње вла­сти за ци­ви­л­ну за­шти­ту уве­ле су се­д­мод­не­в­ну пот­пу­ну изо­ла­ци­ју за­јед­ни­це у том ме­сту, а пре­ма пра­ви­ли­ма, ме­шта­ни мо­гу да на­пу­сте сво­је до­мо­ве је­ди­но да ку­пе хра­ну или ле­ко­ве и мо­ра­ју да но­се ма­ску. Са­мо во­зи­ла ко­ја сна­б­де­ва­ју пре­хра­м­бе­не про­дав­ни­це и апо­те­ке мо­гу да уђу у то ме­сто, док су оста­ле ма­ло­про­да­ј­не ра­д­ње за­тво­ре­не.

Ова ве­ст за­бри­ну­ла је мно­ге ту­ри­сте из Ср­би­је, јер се округ Ксан­ти на­ла­зи у бли­зи­ни Ка­ва­ле, јед­не од оми­ље­них де­сти­на­ци­ја Ср­ба.

Ме­ди­ји пре­но­се да је због по­ра­ста за­ра­же­них ову обла­ст про­шлог пе­т­ка оби­шао и Со­трис Цио­дрис, спе­ци­јал­ни са­ве­т­ник за ко­ро­на­ви­рус Гр­ч­ке. Тамо, пре­ма по­след­њим ин­фо­р­ма­ци­ја­ма, има 24 слу­ча­ја но­во­за­ра­же­них, док је од по­че­т­ка епи­де­ми­је од ко­ро­на­ви­ру­са умр­ло 188 љу­ди.

Ка­ко би се спре­чи­ло ши­ре­ње ковида, Гр­ч­ка је још пре отва­ра­ња гра­ни­ца 15. ју­на, о че­му је Ку­рир пи­сао, уве­ла стро­га пра­ви­ла у летовалиштима. Ма­к­си­ма­лан број по­се­ти­ла­ца је 40 на 1.000 ква­драт­а, ми­ни­мал­на уда­ље­ност „од цен­тра до цен­тра“ су­н­цо­бра­на је че­ти­ри ме­тра, а испод њих по две ле­жа­љ­ке, на ме­тар уда­ље­нос­ти. Гр­ч­ко ми­ни­ста­р­ство ту­ри­з­ма сао­п­шти­ло је и да ће испла­ти­ти на­до­к­на­ду хо­те­ли­ма ко­ји се ко­ри­сте у свр­ху изо­ла­ци­је обо­ле­лих.

Вла­сни­ци­ма хо­те­ла, ка­ко је пре­нео гр­ч­ки по­р­тал ГТП, пла­ћа­ће се 30 евра дне­в­но, укљу­чу­ју­ћи хра­ну, за со­бе ко­је се ко­ри­сте као при­вре­ме­ни ка­ран­тин и сме­шта­ј­не је­ди­ни­це за по­зи­ти­в­не на ко­ро­на­ви­рус и 10 евра дне­в­но за со­бе ко­је оста­ну пра­зне. 

(Курир)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

ДОШ'О

20.06.2020 06:17

Автобус из СРБИЈЕ,ЈБГ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зло велико

20.06.2020 06:31

Вирус СЕ намерацио да унисти изгледа све, само се не знају ти страсни симптоми, ко врси цувена испитивања, да ли оним бактериолоским тестовима, могу ли те особе ходати,...??? Ово је страсно, као из најгорег могуцег филмског сценарија, тотално понизење цовјека И дно које зивимо. Цовјецанство је досло до ДНА, а на врхунцу технолоских достигнуца, или је ово нека велика прекретница, увод у несто јос горе???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аристократкиња

20.06.2020 11:46

Цитај мање по Фб а висе науцних студија и онда размисли па оформи закљуцак који цес нам фино написати...Масем ти!

Name

Xx

20.06.2020 06:33

Опет 5Г мреза са сателита ради. Ста нам багра бјелосвјетска ради, игра се бога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Плазе пусте

20.06.2020 07:14

Манипулације као у ЦГ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

20.06.2020 07:57

Нече нико да каже да заражена особа може вирус пренијети преко воде купањем Испљуне вирус и други га прогута......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадивоје

20.06.2020 09:32

Неко пљуне у бунар са водом и зарази се 8.милијарди људи.

Name

Ре:

20.06.2020 13:49

Треба пљување прогласити опасним оружјем и увести дозволу за овлаштено пљување! Полиција више не треба имати ни пиштоље, ни сузавце, ни пендреке, само дозволу за пљување, па да видиш како се марва меда без физичког додира! :)

Name

СМОКИ

20.06.2020 14:18

Сви Срби који су баш "МОРАЛИ"било где вам земље на летовање морају бити у карантину по повратку и то о свом трошку. У случају обољевања у иностранству од КОРОНЕ све трошкове да сносе сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биљана

20.06.2020 21:11

Слазе се.

Name

Црни РС

20.06.2020 18:28

Па јесте полетили гузице да гузице смоците у море а до јуце кукали како вам је лосе у Србији мемате од цега да зивите да радите. Е ето сад сте полетили па це те да фасујете вирусцину па узивајте

ОДГОВОРИТЕ