Седам заражених у једном дану, ново жариште вртић

Општински штаб за ванредне ситуације у Српцу одлучио да се појачају контроле примјене мјера заштите од ширења вируса корона и апеловао на грађане ове локалне заједнице да се мјере  досљедно поштују. 

Република Српска 19.06.2020 | 14:07
Седам заражених у једном дану, ново жариште вртић

Након што је седам радница Дјечијег вртића „Наша радост“ из Српца заражено вирусом корона , које су од јуче смјештене на пулмолошком одјељењу  Универзитетско клиничког  центра  Бања Лука, у Српцу је издато 117 рјешења о кућној изолацији лица која су била у непосредном контакту са обољелима.  

У међувремену Хигијенско-епидемиолошка служба  врши  тестирање  таквих лица на вирус корона, а брисеви се шаљу Институту за јавно здравље Републике Српске, одакле се очекују резултати. Према ријечима начелника општине Млађана Драгосављевића, имајући у виду размјере извора заразе и  мјесто гдје се  то догодило,  чекује се да ће се повећати  број особа позитивних на  вирус корону.

Брига више је и због тога што је ново жариште вируса било у Дјечијем вртићу гдје је короном заражено 7 васпитачица.  Ова  предшкоска установа  од јуче је  затворена до даљнег, а око 80 малишана је принудјено  на  тестирање  и кућну изолацију.

Отуда је Штаб за ванредне ситуације  појачао  контролу примјене  утврдјених мјера заштите у свим продајним и угоститељским објектима.

 Екипе Домна здравља, Територијалне ватрогасне јединице , Комуналне полиције  и санитарне инспекције  започеле су стемељиту дезинфекцију  просторија Дјечијег вртића, јавних предузећа и установа, улица и других јавних површина  у циљу спречавања ширења  заразе,  данас је за БН портал изјавио Млађан Драгосављевић, који је на челу Штаба за ванредне ситуације ове општине.

Регистрација нових случајева вируса корона,  код градјана Српца је  изазвало страх и забринутост, што се  данас  у апотекама  у овом запазило  у србачким апотекама  у којима је била велика потражња  заштитних маски и средства  за дезинфекцију. 

Да подсјетимо, од појаве вируса корона на подручју србачке општине забиљежено је 19  обољелих лица, док су двије особе преминуле. 

(БН/С.К.)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ха ха

19.06.2020 13:10

жао ми ови политицара они се насикирали па измисљају ову корону оце јос кредита и донација

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

19.06.2020 16:16

Седам радница-седам гусака. Оне да брину о дјеци, а нису у стању о себи бринути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

19.06.2020 19:33

Откад је Короне, групе се формирају од 10 до 15 малишана, то је неки оптимални број малишана који би и иначе требао бити у једној групи. Шта је требала васпитачица да уради? Да каже да неће чувати болесно дијете, да пријави случај некоме? Да, требала је, али није то код нас могуће. Срамота је докле се довео наш народ, права срамота! Немамо медицинску сестру која ради на пријему дјеце у вртићу, немамо ни изолациони собе какве требају бити, немамо логопеде у вртићима, немамо нормалне услове за рад са дјецом, немамо дворишта са травом и дрвећем, са цвијећем! Превише смо уфурани у "дјеца су украс свијета", а стварно је ред да се ураде боље ствари за нашу дјецу, пропадају у овој држави у сваком смислу.

Name

Сретен

19.06.2020 19:57

КОЈА СИ ТИ БУДАЛА

Name

П

20.06.2020 05:13

Нисам друже будала. Ко позна ове васпитачице зна о чему се ради. Када ходају градом држе се руку под руку као да су инвалиди па немогу саме ходати. Толико о дистанци и савјести да раде са дјецом. Људи причају да су скоро све ишле на неку сахрану гдје су се редом љубиле а већ је једна од њих имала симптоме. Радиш са дјецом а идеш на скупове од преко 200 људи. Гдје је ту памет пријатељу. Нису дјеца донијела заразу него неко од њих, видјеће се. А и те сахране су посебна прича. Има одлука о броју људи на окупљањима а под шатором 200 људи једе и пије као да су од глади утекли. Народ је генерално марва. Овдје нико други није крив до неписменог народа.