Одложено рочиште Јоаникију и свештеницима

Судија Основног суда у Никшићу, Игор Ђуричковић, одложио је рочиште главног претреса у поступку који се води против епископа Јоаникија и осам свештеника Епархије будимљанско никшићке, јер се један од окривљених, Слободан Јокић, није појавио у судници.

Регион 19.06.2020 | 12:06
Одложено рочиште Јоаникију и свештеницима

Јокић се због ранијих здравствених проблема, који су погоршани ситуацијом приликом хапшења, налази на болничком лијечењу, па је рочисте помјерено за 16. јул.

Судија је, у складу са законом, питао Јоаникија о његовом имовинском стању јер, како је казао, казна за дјело које му се ставља на терет може да буде и новчана. 

"Није пристојно да се монах пита за имовно стање, јер монах нема никакве личне имовине, а има све сто му треба", казао је Јоаникије.

Никола Маројевић је тражио да му се у подацима стави да је доктор теолошких наука и да му од сада сви званични списи из суда буду написани ћириличним писмом.

Адвокат Слободана Јокића, Иван Шљукић, казао је новинарима након одлагања суђења да се његов брањеник осјећа добро и да би требало најкасније за десетак дана да буде пуштен из Института у Игалу, гдје се налази од 29. маја.

На питање новинара да ли је Јокићево стање погоршано због ситуације у вези са хапшењем, Шљукић је казао да је Јокићу позлило у ноћи када је ухапшен и да му је указана љекарска помоћ, као и да му је током 72 сата задржавања више пута указивана помоћ.

"Био је сво то вријеме праћен од медицинског особља, није се осјећао добро и сматрам да је макар иницијална каписла за његово погоршање стања представљају сва дешавања која су се десила 12. увече", казао је Шљукић.

Адвокат Сава Костић је казао новинарима да су, што се тице доказа у оптужном предлогу, наведене двије службене забиљешке овлашћених полицијских службеника и неколико аудио-видео записа.

(Вијести.ме)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

израелац

21.06.2020 17:38

и шта кажу окy се окупљати у доба короне... и монах нема имовину... и црква је непрофитна органозација па се бори за имовину и профит... безвезе

ОДГОВОРИТЕ