Одлучићемо хоће ли бити још рестрикција за БиХ и Србију

Министар унутрашњих послова и челник Националног штаба цивилне заштите Давор Божиновић коментарисао је приликом обиласка шесте изборне јединице у Великој Горици ситуацију с корона вирусом у Хрватској.

Регион 19.06.2020 | 12:00
Одлучићемо хоће ли бити још рестрикција за БиХ и Србију

Божиновић је казао како још нема информације о данашњем броју заражени и како ће их, кад их буде имао, представити јавности.  

"Увјерен сам да ће наша здравствена струка и ову ситуацију ставити под контролу. Све зависи о томе колико се сви скупа придржавамо мјера. Уколико будемо у томе досљедни, уколико будемо одговорни онда ће ситуација с корона вирусом бити као и досада, односно повољна", рекао је Божиновић. 

Гранични прелази 

Божиновић је рекао како се ситуација с граничним прелазима прати.

"Познато вам је да Штаб разговара практично 24 сата дневно, пратимо све што се догађа у широј и ближој околини. Зависно о ситуацији сигурни смо да ћемо донијети мјере које ће заштити здравље људи, али и оставити господарство отвореним. Ми се нисмо потпуно отворили, осим за неких 10 земаља ЕУ. И држављани БиХ и Србије морају имати посебан разлог за путовање у РХ. Нема потпуне либерализације према тим земљама, а хоће ли бити додатних рестрикција, то ћемо одлучити. Још увијек не мислимо да је ситуација таква да би изискивала једну такву мјеру", појаснио је Божиновић. 

Каже како је препорука да се, осим уколико не постоји нека нужна потреба, не путује у земље гдје је лошија епидемиолошка слика. 

"Мислим да је најважније што можемо постићи кроз јавну едукацију, а то је да увјеримо људе да ако не постоји нужан разлог да се суздрже од путовања", истиче. 

Истиче како ће се здравствени радници бити премјештани уколико буде потребе због ситуације с корона вирусом, с обзиром на то да министар здравства у условима епидемије има овлаштење премјештати здравствене раднике по потреби.  

(Хина)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Генерал

19.06.2020 15:40

Забрани свима да народ не баца паре на лосу и претплацену услугу. И онако народ нема пара па боље да устеде него да вама дају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

19.06.2020 22:01

Па министре забрани својим градјанима да иду у Босну у куповину основних зивотних намирница,на Градисци километарске колоне ти Хрвата који улазе у Босну у куповину,заразице се министре