Поново уводе полицијски час, маске обавезне

Ношење заштитне маске обавезно је на јавном месту у три највећа града у Турској, објавиле су данас власти.

Регион 19.06.2020 | 07:22
Поново уводе полицијски час, маске обавезне

У њима се повећао број заражених коронавирусом после ублажавања ограничења уведених због епидемије.

Маске су обавезне у Истанбулу, Анкари и Бурси, као и у 47 од 81 провинције у Турској.

У Турској је порастао број заражених од почетка јуна, после отварања кафеа, ресторана, теретана, паркова, плажа и музеја, укидања забране међуградских путовања и ублажавања забране изласка најстаријих и деце из кућа.

У четвртак је Министарство унутрашњих послова најавило полицијски час од неколико сати у суботу и наредног викенда широм Турске, док милиони ученика иду на испите за пријем у средњу школу и на универзитет. Министар здравства Фахретин Коча је објавио да ц́е "ограничени" полицијски час спречити гужве.

Забринути родитељи и студенти затражили су одлагање пријемних испита због епидемије.

Министар просвете рекао је да су маске и дезинфекциона средства постављени у школама, док су испитне собе дезинфиковане и уређене у складу са смерницама за социјално дистанцирање.

Око 600 новозаражених сваког дана у Истанбулу 

Министар здравља је у среду објавио да је у последњих месец дана свакодневно број потврђених инфекција око 600 само у Истанбулу, најмногољуднијем граду у Турској, с више од 15 милиона становника.

У главном граду, Анкари, у току једног месеца је дневно између 127 и 177 нових инфекција и тај број расте.

Турска је од марта пријавила више од 184.000 потврђених случајева и 4.882 умрлих од болести КОВИД-19, укључујуц́и 21 смрт и 1.304 инфицираних у протекла 24 сата. Најновији бројеви показују пораст броја људи којима је потребна интензивна нега.

 (Бета)

Коментари / 0

Оставите коментар