Алкохол отровао Србе, ракију куповали од Албанца?

Браћа Драган (1958) и Братислав Ђорић(1961) као и њихов комшија Миодраг Бојковић(1954) из Прилужја, села у општини Вучитрн преминули су највјероватније од посљедица конзумирања сумњиве ракије.

Србија 18.06.2020 | 07:16
Алкохол отровао Србе, ракију куповали од Албанца?

Наиме, према ријечима Аце Мишића, предсједника Привременог органа општине Вучитрн на чијем се подручју налази Прилужје већински српско село са око 2.000 житеља, браћа су преминула данас,док је њихов комшија преминуо у недјељу поподне.

"После пружене прве помоћи у Лапљем селу Бојковић је прослеђен за Ниш, али је преминуо на путу до амдинистративног прелаза Мердаре, док је Драган Ђорић пронађен данас мртва у својој кући", рекао је Мишић.

Покушај љекара у Лапљем селу да спасу његовог брата Бранислава био је безуспјешан а симптом све тројице били су губитак вида а потом убрзо и смрт-истиче предсједник Мишић истичући да сумње да су се отровали алкохолом поткрепљује то што су сви куповали ракију од Албанца из Ораховца који је продавао за два и по евра два по литру ракије.

И док мјештани апелују на друштевним мрежама да се не конзумира ракија сумњивог поријекла, косовска полиција испитује случај, а како незванично сазнајемо познат је и идентитет продавца отровне ракије. Иначе, преминули Миодраг Бојковић оставио је изасебе супругу и троје дјеце, двије кћерке и сина, Драган који је био разведен има кћерку док је Братислав неожењен.

Такође, према незваничним сазнањима Новости има и особа из Грачанице које су куповале сумњиву ракију али за сада се не зна има ли посљедица по њихово здравље.

Представници општине Вучитрн данас су поводом ових смртних случајева одржали кризни штаб апелујући на мјештане да не конзумирају ракију сумњивог поријекла.

(Новости)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Алкохол убија...

18.06.2020 11:00

...буквално. Што је још горе, зашто је један брат био самац? Како се никад није оженио и није створио породицу? Пропаст! То није по православној вјери!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

18.06.2020 12:11

Тако је. Нема већег зла од алкохолизма, али шта ћемо, закон каже да је то друштвено допуштено понашање и да алкохол није тешка опојна дрога.

Name

Какви,

20.06.2020 14:09

Јос куујте ракију од сипаца, и брзо че те на онај свијет отици.

ОДГОВОРИТЕ