Корона рекордно наставља да се шири у Латинској Америци

У Бразилу је потврђено 17.110 нових случајева корона вируса, тако да је укупан број заражених у тој земљи 867.624, саопштило је министарство здравља те земље.

Свијет 15.06.2020 | 09:01
Корона рекордно наставља да се шири у Латинској Америци

Забележено је још 612 смртних случајева од Цовид-19, па је укупан број умрлих 43.332, преноси ЦНН.

Бразил је по броју заражених и умрлих од корона вируса на другом месту у свету, после САД.

Бразил је једна од ретких великих земаља где број заражених и умрлих од короне и даље расте и најтеже је погођен пандемијом од свих земаља Латинске Америке. 

 

МЕКСИКО

Мексико се ближи броју од 150.000 заражених корона вирусом.

Мексичко министарство здравља саопштило је да је у тој земљи потврђено још 4.147 случајева корона вируса, а да је од те инфекције преминуло још 269 људи.

Тако је укупан број инфицираних у тој земљи достигао146.837, а преминула је укупно 17.141 особа, наводи Ројтерс.

Влада је саопштила да је прави број заражених људи вероватно знатно већи од званичних података.

  

КОЛУМБИЈА И ЕКВАДОР

У Колумбији је потврђено више од 50.000 случајева корона вируса, док се суседни Еквадор приблизава том броју, преноси Ројтерс.

Колумбија је пријавила 50.939 случајева корона вируса, а од инфекције је преминуло 1.667 људи. У Еквадору има више од 46.700 заражених, а умрло је 3.896 особа.

Цовид-19 је преоптеретио здравствени систем Еквадора, па су у неким случајевима власти принуђене да привремено чувају тела умрлих у хладњачама.

Економија Колумбије погођена је епидемијом корона вируса, као и падом цене нафте. Земља је крајем марта увела карантин, а очекује се да ће он бити укинут 1. јула.

 

Градоначелница Боготе Клаудија Лопез у недељу је саопштила да ће према новим ограничењима грађани моћи да напусте домове само да би отишли у куповину или у банку, у одређеним данима, према бројевима личних карти.

Строг двонедељни карантин биће уведен у многим окрузима Боготе, где је стопа заразе висока. Међутим, карантин је довео до затварања хиљада предузећа, што је узроковало раст незапослености.

У априлу је незапосленост у Колумбији достигла рекордних 23,5 одсто у урбаним срединама, што значи да је више од 4 милиона људи без посла, а влада је обећала помоћ за оне који су највише погођени.

 

Према наводима Министарства финансија Колумбије, економија земље у овој години ће забележити пад од 5,5 одсто због ограничења уведених услед пандемије корона вируса.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар