Пекинг поново у ванредном стању због короне

Након неколико седмица без нових случајева корона вируса, Пекинг је посљедњих дана забиљежио на десетине новозаражених особа. Према писању Гуардиана сви су повезани са великом тржницом на којој се продаје храна.

Свијет 15.06.2020 | 07:17
Пекинг поново у ванредном стању због короне

То изазива забринутост да би раст обољелих још више могао расти. Власти у Пекингу су у недјељу навече наложиле свим компанијама да надзиру 14-дневни карантин за све запослене који су евентуално посјетили тржницу или били у контакту с неким ко је посјећивао то мјесто.

"Пекинг је ушао у ванредан период", рекао је потпароло града Пекинга, Xу Хејиан.

Гуардиан пише да је ланац ресторана који продаје традиционалне пекиншке резанце затворио неколико објеката након што су два радника била позитивна на корона вирус. У Пекингу скоро да није било новозаражених посљедњих седмица, све до 12. јуна када су се почели регистровати обољели. Од петка до данас пријављена је 51 заражена особа.

Према информацијама здравствених установа у Пекингу, потрага за контактима новозаражених показала је да су сви заражени радили или су куповали унутар тржнице Xинфади, за које се тврди да је највеће тржиште хране у Азији, или да су били у контакту с неким ко је био тамо.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ТЕРОР

15.06.2020 05:30

НИКО КАО КИНЕСКЕ ВЛАСТИ НЕ ТЕРОРИСЕ СВОЈ НСРОД. И ОСТАЛИ СВЈЕТСКИ ГЛОБАЛИСТИ ЗЕЛЕ СВИЈЕТ ПО КИНЕСКОМ МОДЕЛУ. ЦУЈ, ЗА ЈЕДАН ПЕКИНГ КРИТИЦНА ДЕСЕТИНА ОСОБА. СВАСТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пр

15.06.2020 06:24

Само да небуде новог Wухана!Исто кренуло с пијаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

15.06.2020 06:38

цуј с пијаце-- није са пијаце вец из лаба који је финансирао фауцхи парама америцких пореских обвезника. рекомбиновали вирус на Уни оф Соутх Царолина, због залбе америцких науцника УСА влада ставила мораторијум на такво истразивање, потом фауцхи платио лабу у wухану да наставе пројекат. То све било у вријеме обаме. Све објаснио др. Расхид Буттар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха 2

15.06.2020 10:30

Сада ће испасти да је Обама крив, а не јеврејски и др лобији који су за то да изазивају кризе...