Отказан Адриа Тоур: Црна Гора неће Новака!

Организациони одбор регионалног спортског догадјаја донео је данас ову одлуку упркос жељи и напорима да се 27. и 28. јуна највеће тениске звезде у региону окупе у Црној Гори.

Тенис 13.06.2020 | 17:22
Отказан Адриа Тоур: Црна Гора неће Новака!

"Недељама уназад смо покушавали да пронађемо начин да све организујемо и приредимо спектакл за све љубитеље спорта. Изазова је било више, почев од чињенице да грађани Србије нису на списку Института за јавно здравље Црне Горе и самим тим не можемо да путујемо у Црну Гору. Надали смо се да ће ова мера бити промењена, али то се још није десило. То је непремостива препрека, јер је број чланова нашег тима велики, а без њих нисмо у могућности да све техничке детаље беспрекорно спроведемо. Наша идеја је била да играмо на шљаци која би само за ту прилику била увежена и постављена на атрактивној локацији у једном од приморских градова, као и да све пратеће детаље - трибине, конструкције и друге елементе донесемо и поставимо, а све због строгих стандарда који пратимо. 

Уз све то било је потребно да организујемо долазак судија, линијских судија, пратећег особља, бројних стручних лица. Такође, треба знати да су и други бројни детаљи везани за организацију једног оваквог догађаја, а које немамо на располагању у Црној Гори и то отежава приређивање "Адриа Тоур" на очекиваном нивоу. Али, то једноставно сада није могуће и зато смо одлучили да донесемо одлуку о отказивању турнира у овој држави, јер времена за чекање више немамо.

Уверени смо да ће се прилике променити и да ће у неком наредном периоду Црна Гора бити наш домаћин. Молимо све актере да се уздрже од политизације ове одлуке, јер тиме само наносимо штету не само спорту, већ и нашој идеји да промовишемо добре вредности, фер плеј, хуманитарни рад и заједништво у читавом региону." изјавио је Ђордје Ђоковић директор Адриа Тоура.

(Курир спорт )

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Сет

13.06.2020 15:31

Видимо се до године, у слободној Црној Гори!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

13.06.2020 16:18

Црна Гора је и сад слободна.и за нас је запад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

13.06.2020 18:25

Слободна од здравог разума.