Пижон: Вријеме је да звездаши славе титулу!

Владимир Петровић Пижон позвао је све звездаше да пруже подршку екипи, упркос поразу од Партизана у полуфиналу Купа, јер је освојена треца узастопна титула.

Фудбал 12.06.2020 | 22:01
Пижон: Вријеме је да звездаши славе титулу!

"Звезда иза себе има сјајну сезону, трећу титулу и другу Лигу шампиона у низу. То је резултат за понос сваког звездаша. Критике на рачун резултата у дербију су већ изнесене и нема потребе да их понављам, сви у Звезди су их чули и верујте врло озбиљно схватили. Међутим, сви Звездини навијачи треба да остану уз клуб и ову екипу", рекао је Петровић.

Четврта Звездина звезда констатује да су ови момци заслужени, убедљиви шампиони државе.

"Сви знамо да се пехар не осваја на једном мечу да је за то потребан континуитет и квалитет, а Звезда је то апсолутно показала и ове године. Видео сам податак да је ово Звезди трећа титула без победе у дербију, а да их Партизан има чак девет и - ником ништа".

Пижон подсећа да је и његова генерација 1981. године освојила титулу, а да није славила у дербију. "И данас нам то нико не замера. Али смо подршку имали увек и радовали се титули пуног срца. А исто тако сам као тренер "разбио" Партизан у финалу Купа 1996. године, 3:0 и 3:1, иако су они били шампиони, а верујем да то ни један навијач Партизана не замера Тумбаковићу или Милошевицу који је тада био играц. А сигурно су тада били бесни. Па Партизан није дао гол у дербијима у пет мечева и то две и по године од 2002. до 2006. А ако рачунамо и период после тога у 10 дербија су дали један гол. Знам да је Звездина публика много захтевнија, да је много теже у Звезди када се изгуби дерби, али Звезда је у крви свих нас и не можемо без ње".

Петровић додаје да је потребно подржати и тренера Дејана Станковића.

"Те 1996. је Дејан Станковић играо и сигурно ће му то помоћи да се екипа и он брзо тргну. Он има подршку клуба да настави са радом и потрудицемо се да му обезбедимо мир, а биће још дербија за доказивање. Нећемо дозволити да још једно велико име изгубимо као тренера на пречас, због пораза у полуфиналу Купа од 1:0. Максимална подршка Дејану". Петровић на крају каже да звездаши све ово треба да знају и да остану уз клуб и ове играце. "Следи нам прослава титуле, треце у низу. Не смемо да дозволимо да нам то поквари један минималан пораз. Годину дана се жестоко радило, играла Лига шампиона и то треба поздравити. Ја ћу сигурно доћи против Пролетера као и увек и аплудирати овим момцима. Заслужили су, без дилеме. Поносан сам на успехе које је Црвена звезда постигла ове сезоне и био бих пресрецан да их поновимо и следеце сезоне, мада сам свестан да то неце бити лако", закључио је Петровић.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар