Трамп запријетио да ће премјестити војску у Сијетл

Амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је да ће тражити извршну наредбу којом би охрабрио полицију да испуне "тренутне професионалне стандарде за употребу силе" у јеку протеста против расизма након смрти Џорџа Флојда.

Свијет 12.06.2020 | 17:13
Трамп запријетио да ће премјестити војску у Сијетл

Трамп је запријетио да ће премјестити војску у Сијетл како би уклонили демонстранте који држе један кварт у том граду на сјеверозпаду Сједињених Држава.

Позив за успостављање националног стандарда за употребу силе први је Трампов конкретан приједлог за реформу полиције у одговор на национално незадовољство након Флојдове смрти у Минеаполису.

Понудио је неколико детаља о наредби која тек треба да постане званична током расправе о расним односима и полицији.

Трамп, који се поново кандидује за предсједника САД-а, рекао је да ће се његова администрација агресивно борити за економски развој у мањинским заједницама, суочити се с неједнакостима у здравству улагањем "знатних износа" у здравствене установе и мањинама побољшати могућности избора школа.

У исто вријеме, обратио се и демонстрантима у Сијетлу, који су се забарикадирали у импровизованом кампу, те градоначелници и гувернеру Сијетла, иначе демократама.

"Вратите град сада. Ако то не учините ви, ја ћу", написао је Трамп на Тwиттеру.

Градоначелница Сијетла Џени Дуркан упозорила је да би било какав потез Трампа везан за употребу војске био незаконит.

"Врати се у свој бункер!" узвратила је градоначелница Дуркан.

Трамп је одговорио да рушење и паљење Сијетла мора престати одмах.

(Независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Трамп доживотно а и касније

12.06.2020 16:06

Предсједник има право разјурити олош и вандале јер се тзв демократи боје то учинити због губитка неколико хиљада гласова црмаца

ОДГОВОРИТЕ