Јелисејска палата демантовала наводе о оставци Макрона

Јелисејска палата демантовала је медијске наводе да француски председник Емануел Макрон планира да поднесе оставку како би расписао превремене изборе.

Свијет 12.06.2020 | 08:11
Јелисејска палата демантовала наводе о оставци Макрона

Председник Француске је то наводно сугерисао на једној видео-конференцији са донаторима своје странке.

"Председник никад није учествовао на видео-конференцији са донаторима и никад није поменуо могућу оставку. Информација коју је објавио ''Фигаро'' је лажна", рекао је званичник Јелисејске палате.

Фигаро је позивајући се на речи једног учесника, тврдио да је Макрон рекао малој групи донатора у Лондону пре две недеље да размишља о оставци и расписивању превремених председничких избора као начину за "ресетовање свог председавања" после кризе са корона вирусом због које је суспендовао неке основне делове свог политичког програма.

Међутим, како оцењује Политико, деманти из Макроновог кабинета није директан. Раније током дана, исти званичник најпре није одмах негирао наводе, већ је једноставно одбио да их потврди. А и први коментар Јелисејске палате за Фигаро био је двосмислен.

"Из принципа не одбацујемо ништа. Претпоставка оставке никад није била на агенди нити је поменута на неком састанку у Јелисејској палати", навео је Фигаро речи једног званичника.

Да ли је идеја о оставци само пробни балон, што је Макрон и раније радио, или се озбиљно разматрана, није сасвим јасно, пише Политико.

(Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар