Пословник не може да уреди односе у Парламенту

- Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да ниједан пословник о раду парламента не може да уреди односе, ако посланици не желе да га примјењују и поштују, те да је управо то непоштовање карактеристика овог сазива парламента Српске.

Република Српска 12.06.2020 | 07:35
Пословник не може да уреди односе у Парламенту

Чубриловић је истакао да за неколико народних посланика није сигуран ни да су прочитали Пословник и не знају шта шта је основна обавеза народног посланика.

"Ипак, и поред свих проблема које смо имали, ми смо све сједнице одрадили онако како је било предвиђено дневним редом, свака тачка је добила свој епилог онако како је скупштинска већина то одлучила, а нема веће демократије од тога да демократска већина одлучи о свакој тачки, без обзира колико опозиција имала примједби", рекао је Чубриловић за РТРС.

Чубриловић је нагласио да опозиција и треба да буде корективни фактор и указује на неке ствари, али да не може пресудно да утиче на доношење одлука.

Чубриловић је рекао да је циљ измјене пословника, који ће бити предложен на наредној сједници, да се постигне већа ефикасност у раду Народне скупштине, а и да се људи присиле да се држе одређене теме.

"Приједлогом новог пословника никоме није одузето право које су већ имали, настојаће се само да то буде ефикасније, да мање времена губимо, да не улазимо у јалове реплике и повреде пословника које су знале да трају сатима", истакао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, готово сваки сазив Народне скупштине доносио је нови пословник.

"Ми смо у септембру прошле године све клубове посланика обавијестили да желимо њихове примједбе на пословник и да нам у писаној или другој форми доставе те примједбе. Већина је то и учинила и велики дио приједлога је уважен", напоменуо је Чубрилови.

Он је додао да постоји и могућност амандманског дјеловања, те да је сигуран да ће завршетком наредне сједнице Народна скупштина имати нови пословник о раду.

Говорећи о захтјеву СДС-а за његовим разрјешењем због увођења ванредног стања, Чубриловић је рекао да је захтјев легитиман и да сваки посланик има право на то, али да је ванредно стање уведено на уставан начин.

"Засједала је Народна скупштина и двотрећинском већином изгласала увођење ванредног стања. Све одлуке донесене за вријеме ванредног стања су уставне и законите", поручио је Чубриловић.

Предсједник Народне скупштине је нагласио да је ванредно стање уведено због грађана и јавног здравља, те да је ванредно стање најмање требало предсједнику Републике, који је морао да на себе прими толику одговорност.

"У свој овој ситуацији нигдје није прекршен ниједан закон, а поготово не Устав Републике Српске", рекао је Чубриловић.

Чубриловић је рекао да је планирано да се наредна сједница Народне скупштине, заказана за 16. јун, одржи у просторијама Народне скупштине, те да се за то стварају одређене техничке могућности.

(Срна)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Минхаузен

12.06.2020 06:02

Све зграде у бл гради овај лик . И она Града кид тропица ,хдје се станари боре занормалан зивот , је његова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирела_БЛ

12.06.2020 07:30

Када се Цубро-Словенац умори од градње, понесто одради и у НСРС. Тамо треба да одклима главом папак-струмфу, те да усклади дневни ред са функционалостима Пељеског моста. Остало обаве одборници по систему, "цути јеботе оде глава, теска су времена", ха, ха..

Name

кадровска

12.06.2020 07:53

Кад це овај преливода у незаслузену пензију ил је јос потребан секти

Name

Чуј,хахахахихихихохохо

12.06.2020 06:07

Пејина унука примила одговорност за вријеме ванредног стања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лало

12.06.2020 06:15

Велики лопов овај матори пуноглавац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наказе

12.06.2020 06:20

Политика је одавно постала слускиња ниских порива. Нема бољег примјера за то од понасања коалиционих партнера власти у Републици Српској. Ниста им није свето и спремни су да тргују и људским зивотима на путу до профита. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

12.06.2020 06:25

Много једноставније :Промјенити Предсједника НСРС. Или да исти господин поднесе оставку. ДНС-ова перјаница-Чубрило...!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар

12.06.2020 07:13

Он је пред пензију одлуцио да уновци своју каријеру. Послије следецих избора неце бити парламентарна странка. Његови војници це се разбјезати а он це остатак зивота провести мирно.

Name

Ре за ЖИКА Ж

12.06.2020 07:22

Можемо њега промијенити али ће доћи други Ћубро климоглавац. Проблем је што су они сви редом људи без минимума етике и правиће свакојаке дилове због личног интереса и страха останка без функције. Тако свима њима управља човјек без уставних овлаштења у РС који је мислио да може у Сарајеву као у РС. Међутим убрзо је увидјео да су горе много јачи играчи и у Са. више и не иде. Тај је овим климоглавцима наметнуо пословник и НС РС обесмислио. Најтрагичније је да гости (а то су само и увијек Миле и плавојка) могу причати о Алајбеговој слами временски колико хоће а представници народа посланици (осим Шолаје) пар минута.

Name

Зивко

12.06.2020 06:28

Пензија Цубро,доста ти је Политике и политиканства за јос један зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

12.06.2020 06:31

ЦУБРИЛОВИЦ НИЈЕ КОМПЕТЕНТАН ДА ВОДИ СКУПСТИНУ И ОНА ЗАТО ЛИЦИ НА РИЈАЛИТИ ОТВОРИ СКУПСТИНУ И НЕСТСНЕ А И МЕДА ОПОТИЦИЈИ ФА КАЗЕ СТА НАТОД ОД ЊИХ ТРАЗИ ДА ВАМА У ПАРЛАМЕНТУ ПОСТАВИ ПИТАЊЕ А ДОДИК И ЊЕГОВИ ГОВОРИ УПРАЗНОТЗРЕБА ДА СЕ ОГРАНИЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДД

12.06.2020 06:33

Којој он странци припада? Из ове изјаве цини се СНСДу, свој ДЕМОС уопсте не спомиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

12.06.2020 06:47

Прво реците гдје су милиони па це мо онда прицати о демократији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паја

12.06.2020 06:57

А ти ћеш дозволити Милораду и Жељки да силују Народну скупштину

ОДГОВОРИТЕ
Name

коста

12.06.2020 07:05

Господине Цубриловицу вама није у интересу да народ цује истину.Вама је вазно да гласају васи и Додикови послусници.Правда изакон је за вас задња рупа на свирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Делија.

12.06.2020 07:25

Али се овај смрад налупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензија

12.06.2020 07:31

Ти чубро,мајкићка,сека кузмановић,новић,мићић.Боље у пензиу него што се брукате.А има вас још снсдеоваца

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

12.06.2020 07:55

Гдје је у томе твој послодавац , онај који те инсталирао на ту позицију , па пејина унука , зашто њих не споменеш , њих који су и девастирали скупштину , својим одвратним наступима , лажима , иживљавањима , те коришћењем силе у појединим ситуацијама . Добро си ти то и примијетио да се наведеним мјерама не може ријешити проблем , али само си заобишао праве кривце за тај циркус од скупштине . Сјети се само оних лажи и оног циркуса са приступом НАТО-у .

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

12.06.2020 07:56

Био је гост на РТРС-у синоћ у емисији Печат. Жена која води и уређује ту емисију је једноставно зло. Њезин сам изглед и лице док прича о "противницима" власти и Републике Српске показује огромну количину мржње коју она има према свему што није власт. Једноставно за невјеровати. Човјек има осјећај да би она ишла редом и убијала неистомишљенике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре П

12.06.2020 10:04

Зато је од секте добила 1000км наводно због короне.

Name

За Р

12.06.2020 09:01

Све тачно до задње ројечи коју си написао.То ми који нисмо њихови истомишљеници,осјећамо свакодневно на својој кожи.Шта рећи,недај боже више таквим нељудима власт.Народе,памет у главу,недајте да вас купе за 20км,ама низашта.Карактер и достојанство нема цијену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

12.06.2020 09:01

Купљена демократска вецина...то није демократија него корумпирано диктатура...срам те био

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјечити опозиционар

12.06.2020 09:19

За лош рад НСРС, криви сте ви из секте, а највише додиг који је деградирао НСРС, потом жељка и ви сектини посланици, а опозиција нема шансе да укаже на ваш криминал, мора у скупштини Републике Српске да укаже, да би можда они који не мисле својом главом виде ко сте ви у секти? Опозиција нема приступ медијима које плаћамо сви , а зато си у многоме одговоран ти чубриловићу, требамо престати плаћати тв претплату, па плаћајте ви секташи, вама и служи тзв. јавни сервис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

12.06.2020 20:00

Тако је господине Чубриловићу , вријеме је да се једном коначно спријече поједини посланици да не трче по скупштинској дали као мајмуни .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

12.06.2020 21:23

По заслугама поштовање. Вас све треба растјерати и вратите народу паре што примате. Свеједно уважени господин Додик ради сам све. Ви само циркус правите. Никакве одговорности немате. Али народ није глуп.

ОДГОВОРИТЕ