Нове мјере против вируса корона од данас у Србији

Од данас је на снази Наредба о забрани окупљања више од 500 људи у затвореном простору на јавним местима у Србији, донета ради спречавања ширења корона вируса на основу одлуке министара задравља Златибора Лончара.

Србија 11.06.2020 | 17:45
Нове мјере против вируса корона од данас у Србији

У Наредби објављеној у Службеном гласнику наведено је да за време дозвољеног окупљања на јавним местима у затвореном простору морају бити примењене све мере превенције које се односе на дезинфекцију, санитарно-техничке и хигијенске услове.

"На јавним местима на отвореном у целој Србији дозвољена су окупљања, с тим да растојање измеду људи износи најмање један метар", наведено је у наредби. На улазу за публику, приликом спортског догадаја којем је дозвољено присуство већег броја људи видно мора бити обавештење о максималном броју људи који могу да присуствују догадају док мера траје.

Мере из наредбе трају док траје опасност од ширења вируса у Србији.

"Ступањем на снагу ове наредбе престаје да важи Наредба о забрани окупљања у Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простору", коју је такође објавио "Службени гласник РС", број 78/20. Наредба је ступила на снагу објављивањем у Службеном гласнику.

Лончар је наредбу донео на основу Закона о заштити становништва од заразних болести и Закона о државној управи, на предлог Републичке стручне комисије за заштиту становништва од заразних болести и Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановиц Батут".

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЗАБРАНИТИ УТАКМИЦЕ

11.06.2020 16:00

ЗАБРАНИТИ УТАКМИЦЕ. И ЗАБРАНИТИ ОПОЗИЦИЈУ. И ПЕНЗИОНЕРИМА ОДРЕЗАТИ 300 КОРАКА ДНЕВНО. ПА ГДЈЕ СТИГНУ. И ТО У ДВА УЈУТРО. ЛУДА ЗЕМЉА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реплика

11.06.2020 16:36

хахахахахаха јој ала ме насмија хахахахаххаа цуј одрезати 300 корака дневно и то ујутру у два.Да ходају онако ко мјесецари.Здрав и зив био ал ме насмија

Name

Постар.

11.06.2020 18:37

Политико србијанска зашто дерби. Ко је узео паре од улазница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

12.06.2020 01:46

Мислио сам да од алкохолизма не постоји гора појава, али којекакве навијачке руље су за забранити законом!