Супруге траже максиманле казне за оптужене

Супруге убијених Слависе Круница и Жарка Павловића тразе максималне казне за Дјукановица, Балда и Гајица.

Република Српска 11.06.2020 | 14:02
Супруге траже максиманле казне за оптужене

У бањалучком Окружном суду настављено је суђење оптуженима за убиство Славише Крунића и Жарка Павловића.

Данас су свједочиле супруге убијених Славише Крунића и Жарка Павловића.

Супруга Славише Крунића, Тамара Крунић тражила је максималне казне за оптужене -  Бенеди Ђукановића, Емилија Балда и Родољуба Гајића.

Исто је рекла и супруга убијеног Жарка Павловића. Нагласила је да тражи најстрожу казну за све, посебно за Родољуба Гајића, који је био лично обезбјеђење Крунићеве суприуге и дјеце, али и радни колега њеног супруга.

Тамара Крунић свједочила је о стравичним сценама. Испричала је да је чула рафалну паљбу, а онда и пуцњеве из пиштоља.

''То је чуо и мој најстарији син, тада ми је рекао, мама плашим се да се тати нешто десило'' – испричала је у судници супруга Славише Крунића, Тамара Крунић.

Тамара Крунић:  Син ми је рекао да се плаши да се тати несто десило

Наставак суђења оптуженим за убиство Славише Крунића и Жарка Павловић обиљежило је потресно свједочење супруга убијених. Тамара Крунић испричала је шта се десило кобне вечери. У ноћи када се убиство десило, како каже, чула је рафалне пуцње.

Успаничила се и позвала супруга на телефон, а он јој се није јавио. Како је испричала и најстарији син  је чуо пуцње и рекао јој је да се плаши да се тати нешто десило. Убрзо су се зачули и пуцњи из пиштоља. Недуго након тога пред њихову викендицу у Гламочанима стигло возило. Изрешетано.

"Изашла сам напоље, притрчала ауту. На задњем сједишту, иза мјестса сувозача, затекла сам Славишу, непомичног, погођеног, са простријелном раном на глави. Покушала сам да га дозивам, није било одговора. Видјела сам и непомично тијело Павловића. Крвав је био и возач Горан Илић. Ја сам имала наду да је Славиша жив и молила сам момке из обезбјеђења да га одвезу у болницу – испричала је у судници Тамара Крунић.

Крунићева супруга је испричала да је Славиша раније добијао пријетеће поруке.

''Никада ми кокретно није говорио за пријетње нити да се плаши. Говорио ми је да, да се плаши порука, не би ни излазио из куће. Међутим,  стекла сам утисак да има неке бојазни јер је у последњих годину и по појачао обезбјеђење на осам људи- рекла је Крунићева.

Потврдила је и да је један од оптужених Родољуб Гајић радио као њено лично, али и обезбјеђење њихове дјеце, и да су имали пријатељски однос. Свједочила је и Татјана Павловић, сурпуга убијеног Жарка Павловића.  

Испричала је да јој се супруг није јавио на телефон када је завршио с послом, а то је увијек радио. Звала га је, али одговора није било. Да је Жарко убијен сазнала је од његових колега из Сектор секјуритија.. Супруге убијених Крунића и Павловића тражиле су најстроже казне за оптужене.

"Поготово  за Гајића. Не желим да чујем ни његово име. Одговоран је за смрт мог супруга. Тврдим и знам" – изјавила је Татајан Павловић у судници Окружног суда.

У оптужници је наведено да су убиство извршили Ђукановић и Жељко Ковачевић,  који је убијен у размјени ватре са Крунићевим обезбјеђењем.Балдо је био осматрач и дојавио је када је Крунићево возило кренуло у засједу, док се Гајић терети помагање у извршењу убиства.

Мотив и налогодавци злочина још нису познати. Наставак суђења заказан је за 6. јул 2020. године, када ће бити испитана четири свједока. 

БН ТВ

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Лана

11.06.2020 12:29

Дали овај злочинац Гајић може да погледа у очи овој жени којој је био лично обезбеђење и неко од повјерења тој породици? Који шљам од човјека,ако се може и рећи да је човјек. Наравно да сви заслужују нај веће могуће казне које се могу дати,али треба да кажу и ко су налогодавци тог тешког злочина,па и њега на робију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

11.06.2020 13:07

Како би било кад би било!!! 40 година затвора и ствар је ријешена. За те године неко би проговорио ладно!

Name

Ре Лана

11.06.2020 13:15

Е моја Лана мозда би и рекли кад би их неко питао, али тузиоца и изгледа насу дрзаву то не занима, оваква буранија се за такву информацију цак и пуста или се осуди на минималну казну ако открије налогодавца у нормалним земљама, али ста је овдје нормално.

Name

Ана

11.06.2020 13:18

Ко су налогодавци за убиство???

Name

Скептик

11.06.2020 13:49

Пусти ништарију Гајића, само је важно ко је наручилац убиства.

Name

Коректор

11.06.2020 13:54

Слазем са са вама али само да вам скренем пазњу. Писе се "да ли" и "највецу"

Name

србин

11.06.2020 14:58

Нама не треба веци непријатељ од нас самих тј.насе медјусобне зависти. А стално упиремо прст у ..тамо неке.. издајнике како би рекао демагог баја

Name

Ре Коректор

11.06.2020 15:01

То како људи коментаришу, још увијек је и подношљиво, какво је (благо речено: скромно) образовање, при чему терет критике није у цјелости на леђима просвјетних радника; до система у цјелини је. Потврда је тога и квалитет објављених чланака, и не само на овом порталу. Узмите само овај чланак: како би се он краће и правилније могао написати. Чини се да га не исконтролише нити особа која га напише нити неко послије ње, прије објављивања. Не смијем ни замислити шта ће бити са правописом у блиској будућности.

Name

РЕ Скептик

11.06.2020 18:17

Као бањалучанин не могу да вјерујем да незнаш ко је наручилац, сигурно неко ко је као дијете дављен у кади са водом, а и Тамара би могла објаснити у каквим је односима била са Гајићем.

Name

Ре

11.06.2020 22:24

Тразити ко је наредио, а ову буранију свакако на дозивотну послати

Name

Лаки

11.06.2020 12:33

Тако је али и даље остаје питање. Ко је наредио и платио убиство.???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

11.06.2020 13:54

НАЛОГОДАВАЦ ЈЕ ПОЗНАТ НЕКИМ БИТНИМ ЉУДИМА ОДНОСНО ЛОПОВИМА И БИТАНГАМА

Name

ШЉАМ

11.06.2020 12:44

МНОГО СЕ ШЉАМА НАКУПИЛО У ТОЈ БАЊАЛУЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

11.06.2020 12:55

Мало је поштених а већином су багра.

Name

социолог

11.06.2020 13:37

ја да сам на мјесту тих зена на суду, у судници питао би лицно њих све тројицу да ли сте га убили или ко вас је платио?! не могу слгати процитао би их боље од детектора...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго стајич

11.06.2020 13:55

Максималне казне 45 год.Строгог затвора.Такодје и за налогодавце..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.06.2020 14:14

Слазем се. Зликовци убисе невиног цовјека само зато сто је неком засметао и остави његову сироцад да пате за оцем.

Name

АКТИВИСТА

11.06.2020 13:59

Поштоване породице свих убијени, то у овој држави је немогуће дочекати. Овдје влада сила, бахатост и лудило, скоро као да смо у логору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ктум

11.06.2020 21:09

Нарко дилери и припадници кланова се свуда у свијету убијају измедју себе,нисам још чуо да је неко поштеног човијека и радника сачекао испред куће .Све те убице и налогодавце ако има доказа стрпати у затвор.Шта је мање вриједнији живот осталих побијених у РС од његовог.

Name

Видјећемо

11.06.2020 14:09

Колико ми је познато једино је Гајић који је био запослен на обезбјеђењу Крунићевог имања признао дјело.Сигурно да постоји нека веза између Гајића и осталих оптужених.Видјећемо шта ће тужилаштво изнијети као доказ ко је у ствари убио Ковачевића који је био у сачекуши.Да ли је то био возач Илић који је преживио или од Ковачевићевих људи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

забринута

11.06.2020 14:15

Назалост није то једини слицај,људи из сјене сију терор (убиства) у Бања Луци.Само ревоолуција њих мозе довести пред лице правде.

Name

Лили

11.06.2020 14:41

Има овдје паметњаковица, неких правописаца. Тема није правопис "паметњаковици", тема је убиство-суд Наравно свим осумњиценим тезак и мукотрпан рад у виноградима Херцеговине од 12 до 19 х. Храна. Криска круха, маслац, 0,25 л. воде за 24 х. Конак на Херцеговацком љутацу, аларм на сваких 15 мин да подсјеца гдје се налази ста му се збило. И за пет година радног казненог рада има да буде мелем миран ко бубица, наравно уз метак у цело

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лили Марлеен

11.06.2020 16:11

Наравно да није важно каже ли се да неко живи у бараки или бараци ако биједа влада, а неки живе у дворцима итд. Нема више исправљања криве Дрине, тих казни, толиких затвора и оних који ће то спровести у дјело, за све што се код нас ради. Када се култура и вредновање рада запоставе, готово је. Историја нуди шансу само једном. Ни магарац неће по други пут запети за исти камен.

Name

НЕШО БЛ

11.06.2020 16:42

Кад би и било тако прва би се ти дигла да бранис права ових осудјеника,пљувала би,како тако не раде ни у С.Кореји!!!!

Name

Андриц

11.06.2020 20:44

Ре несобл:не лапрдај...