Родбина преминулих у Бергаму тражи одговорност власти

Група која заступа родбину људи који су преминули у епидемији ЦОВИД-19 у Бергаму, једном од најтеже погођених италијанских градова, у сриједу су затражили од тужилаца да истраже евентуалну кривичну одговорност у бављењу пандемијом корона вируса.

Свијет 10.06.2020 | 21:23
Родбина преминулих у Бергаму тражи одговорност власти

Цонсуело Лоцати, правни заступник групе, изјавила је да је четрдесетак захтијева поднешено због бављења епидемијом у Ломбардији, сјеверној регији у којој се налази Бергамо, и на коју отпада око половине укупног броја од 34.000 преминулих у Италији.

- Људи желе објашњење. Они су дали сигнал правосудном систему и они желе имати повјерење у тај систем, јер он има моралну обавезу у овоме - изјавила је Лоцати за Реутерс.

Циљ иницијативе је идентификовати одговорне за бављење пандемијом и да ли се кривични поступак може покренути, казала је она, додајући да ће посебан низ грађанских парница највјероватније бити покренут у септембру.

(Фена)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

кмкок

10.06.2020 20:40

Они који су имали симптоме и остали код куце презивјели су док је вецина оних који су допали докторима у руке и на веома цудну терапију за коју су њемацки љекари рекли да би убила здравог цовјека за пет дана и на крају су им подерали плуца респираторима...логицно је да их тузе и тразе одстету...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОПАЛА ДРЗАВА

10.06.2020 22:37

ИТАЛИЈА ПРОПАЛА ДРЗАВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хехе

11.06.2020 07:05

Ста ли је онда са нама ако су они "пропала дрзава"