Докторица већ три мјесеца позитивна на корона вирус

Докторица Цолеен Кивлахан знала је да ће бити позитивна на тестирању за корона вирус оног трена када је то јутро изашла испред своје куће у Сан Францисцу и осјетила да мирише на шумски пожар, симптом који може пратити губитак мириса, пише СФ Цхроницле.

Свијет 09.06.2020 | 08:34
Докторица већ три мјесеца позитивна на корона вирус

Цолеен припада врло малој групи људи који су и 90 дана након тестирања на вирус, и даље позитивни.

“Иако су симптоми лакши, они су још увијек ту. Ја са дио врло мале групе упорног позитивних особа”, казала је др. Кивлахан, извршна директорица за примарну његу на УЦ Сан Францисцо.

Она је свједочила болести својих колега, од којих је 60 њих било заражено, заједно су пролазили тешке тренутке, но послије неколико седмица су се вратили на посао. Њени најгори симптоми су прошли без хоспитализације и респиратора. Чак може устати из кревета и пењати се уз степенице. У изолацији је од 6. марта и не зна када ће она завршити, преноси “Радиосарајево“.

“Не знамо зашто сам упорно позитивна и када ћу бити негативна”, рекла је у разговору за Сан Францисцо Цхроницле.

Др. Петер Цхиун-Хонг, специјалист за заразне болести на УЦ СФ каже да је први пута чуо да се пацијент још увијек тестира позитивно, три мјесеца након инфекције.

“У року од 8 дана од појаве симптома вирус нормално умире. Био бих шокиран ако је вирус жив. Осјећај ми каже да се ради о упорним фрагментима вируса.

Али нико за сигурно не зна”, додаје.

Докторица не зна када се заразила. Мисли да је то било када је помагала у служби хитног пријема УЦСФ клинике. Увијек је имала маску на лицу као и њезини пацијенти, али доступног теста на коронавирус тада није било.

Три дана након што је прегледавала пацијенте са стандардним симптомима ЦОВИД-19, почела је осјећати симптоме, зимицу и грозницу. Кући је стигла таман кад је почела кашљати и када су се појавили проблеми с дисањем.

Остала је код куће и почела водити дневник о симптомима које је осјећала током болести. Разболио јој се и супруг. Послије 12 дана било јој је боље, али је онда наступио други вал болести, изгубила је глас и стално је кашљала. Толико се знојила да је постељину мијењала ноћу два пута.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Андриц

09.06.2020 06:55

Једна порука за докторицу:дрмни Сумамед три дана,и видјецес,као руком однесено.Сопствени примјер,и примјер бар десетак људи који су ми блиски и који су се излијецили на тај нацин...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Примитивац

09.06.2020 07:24

Нашо ти паметан рећи докторици шта да "дрмне", такви су само за рекламу код продаје кондома!

Name

Андриц

09.06.2020 13:06

Ре примитивац:како знас,је ли ти сестра то рекла за мене...

Name

Нада

09.06.2020 07:49

Особе са проблематичном имунолошком реакцијом, нпр. аутоимуне болести и проблематични са примањем вакцина... Нешто се изоставља или онемогућава у имунолошкој реакцији организма или очито да вирус има у организму неки свој депо који му омогућава нови виремични циклус.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клептократија и квислинзи

09.06.2020 08:10

Открили су да пацијенти који болују од најтежег облика КОВИД-19 имају изузетно низак број ћелија имунолошког система које се зову Т-ћелије. Тестирање проводе, пише Би-Би-Си, научници с института "Францис Црицк, Кинг'с Цоллегеа" у Лондону и болнице "Гуy'с анд Ст Тхомас". Они су проучавали крв 60 пацијената обољелих од КОВИД-19 те су уочили велики пад Т-ћелија. Професор Адриан Хаyдаy с института "Црицк" је казао да су он и колеге били врло изненађени кад су видјели шта се догађа са ћелијама стечене имуности. --- "Како ХИВ оштећује организам : ХИВ инфекција је заразна болест која почиње уласком ХИВ-а у крвоток. Када ХИВ доспије у крвоток, оштећује специфичне одбрамбене станице (Т-лимфоците) , што доводи до слабљења имунитета и резултира појавом опортунистичких инфекција". Да ли су доктори који су износили мисљење да у ЦОВИД19 вирусу постоје секвенце ХИВ вируса били управу ? Да ли је ЦОВИД19 људском (или је боље реци нељудском) руком усаврсен ХИВ вирус који се сада мозе једноставније преносити са цовјека на цовјека ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.06.2020 09:17

Вецина респираторних вируса смањује број лимфоцита и узрокује лимфопенију, тако да ти аргјменат не стоји!

Name

Хм

09.06.2020 09:34

Тест даје 80 посто лазно позитивних тако да тест није мјеродаван за одредјивање нецега.

ОДГОВОРИТЕ