Више од двјеста кладионица пред затварањем у РС

Републичка управа за игре на срећу се похвалила са прикупљених 4,7 милиона пореза од игара на срећу, али није објавила веома важну информацију, а то је да од почетка године све више приређивача затвара своје објекте и тај тренд ће се, нажалост, наставити – у посљедњих годину дана, чак 200 пословница поднијело је захтјеве за затварањем.

Република Српска 08.06.2020 | 11:51
Више од двјеста кладионица пред затварањем у РС

Ово значи да ће чак 1000 људи остати без посла, индиректно чак 5.000, а да се привреда тјера у црну зону, све за рачун локалних моћника и страних лобија блиских власти.

 Републичка управа за игре на срећу се похвалила са прикупљених 4,7 милиона пореза од игара на срећу ( што је право чудо, ако „приређивачи послују на црном тржишту“, како су наводили), али није објавила веома важну информацију, а то је да од почетка године све више приређивача затвара своје објекте и тај тренд ће се, нажалост, наставити – у посљедњих годину дана, чак 200 пословница поднијело је захтјеве за затварањем.

То значи да директно 1.000 људи остаје без посла, индирекно бар 5.000 и то све као посљедица катастрофалних законских рјешења, подзаконских аката и правилника које је, за рачун локалних моћника и страних лобија, донијело Министарсво финансија. Оваквим неуставним потезима власт показује да константно уништава привреду и привреднике, а новац и легалан бизнис тјера у црну зону.

Када су у питању нови правилници и увођење електронског надзора у индустрији игара на срећу легални приређивачи истичу како је тако нешто одавно требало да се уведе, да једва чекају да се уведе коректан надзор, а не да поново имамо ситуацију да они и грађани плаћају трошак државе од којег ће само појединци који су уз власт имати користи.

У том смислу, ниједном ЛЕГАЛНОМ приређивачу на срећу, како само име каже, није у циљу да послује на црном тржишту, односно у сивој зони.

Како кажу предлагали су и, и даље предлажу:

Да приређивачи игара на срећу КУПЕ и ПОКЛОНЕ комплетну хардверско-софтверску опрему по избору МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА РС, Пореске управе, РУИС и осталих надлежних институција. Ријеч је о једном или два сервера са софтвером чија цијена не прелази 150.000КМ.

ПЛАТЕ комплетну обуку одабраних лица за коришћење и одржавање софтвера.

На тај начин институције не би имале никаквих трошкова, а приређивачи не би плаћали ПРИВАТНОЈ фирми претплате по увећаним или пренадуваним цијенама.

Но, ни из Министарства финансија ни из РУИП-а никад нису добили ни позив на састанак, како би предложено уопште било разматрано.

Сви приређивачи, чланови Асоцијације легалних приређивача игара на срећу послују у више од 50 земаља Европе и свијета и нигдје се нису сусрели са оволико противправних радњи  као у Републици Српској. У свим земљама у којима послују, легални приређивачи су међу најреспектабилнијим компанијама и нема разлога да то не буду на најмањем тржишту на којем раде.

Из Министарства финансија РС бране увођење новог правилника наводећи да „ Оно што је званично прописано је 100 КМ мјесечне накнаде за коришћење новог рачунарског система по уплатном мјесту и 40 КМ по апарату“.

Но, не наводе да је исто тако прописано да свако уплатно мјесто мора да има минимално 10 апарата, па то више није 40КМ већ 40КМx10апарата = 400КМ, сама кладионица плаћа 100КМ, а wеб просјечно има 200 играча по кладионици за које иста плаћа по 1КМ, што све укупно износи најмање 700КМ по пословном објекту!

Закон о играма на срећу циљано уништава домаће приређиваче. Одузето им је право на електронске игре (бинго, трке паса и слично) и дати су искључиво 'Лутрији Републике Српске', чиме се ствара монопол у овој области.

Да буде још горе, Лутрија РС је за партнера изабрала инострану компанију сумњивог поријекла. Иако су на тендеру тражени готово немогуц́и услови,  почев  од годишњег промета од три милијарде евра до доказа о десетогодишњем пословању са Лутријама, на тендеру је експресно изабрана по непостојец́им критеријумима фантомска фирма регистрована два мјесеца прије расписивања тендера у Швајцарској, без промета и са само два запослена, а под  називом „Казино Аустриа ВЛТ АГ“, чиме су прекршени услови наведени у истом позиву.

За ову нелегалну радњу, приређивачи из Републике Српске предали су тужбу суду у Америци. Према тврдњама стручњака, Република Српска ће морати да плати најмање 35 милиона евра, а одговорно лице ће се такође суочити са пресудом.

Уништавање домаћих приређивача је настављено увођењем посредника за Интернет уплате (које се лако могу пратити) без икакве потребе, а чије услуге, погађате, опет плаћају приређивачи. Легални.

Уколико буде  усвојен и најављени Правилник о  забрани рада кладионицама уз аутомате, Република Српска ће се суочити са још једном арбитражом пред међународним судом у вриједности од најмање 100 милиона евра..

Још једна негативна ставка Закона о играма на срећу РС, на које смо више пута указивали, јесте дозвола угоститељским објектима да држе аутомате за игре на срећу, који су у власништву иностраних компанија, а чиме се отвара пут појави малољетничког коцкања и зависности. За ову појаву АЛПИС има и фотографије као доказе.

Подсјећамо, исти приједлог закона је усвојен у Црној Гори, али је ревидиран након шест мјесеци, управо због појаве малољетничког коцкања.

У објекте легалних приређивача игара на срећу, чланова Асоцијације, забрањен је улазак малољетним лицима, а оператери већ три године похађају савјетовалишта о раном откривању зависности и спречавању исте коју АЛПИС организује заједно са УКЦ РС, односно најбољим стручњацима у области психологије.

(БН)

Коментари / 100

Оставите коментар
Name

Скептик

08.06.2020 10:08

Одлична вијест! Треба их све затворити! Запослени? Ма дај, какво губљење радних мјеста, за 500 марака су те раднице радиле све, уплата и исплата тикета, конобарисање, чишћење...а сво вријеме имале су главу у торбама, чека каквог наркомана да јој стави нож под грло. Каква смијурија, имаш 500 КМ плату а свакодневно бараташ и одговараш за неколико хиљада марака новца у благајни. Све кладионице затворити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 13:01

Па да, 1000 до 5000 радника на бироу није нека штета. Сваки мјесец ће примати накнаду за незапослене, од буџета (од новца свих нас). Други сценарио је 1 до 5 хиљада људи мање у РС пута 3, што је губитак за привреду (тржиште је све мање), а то значи и мање пореза. Још када кладионице које су тужиле, добију на суду....Све ће то народ платити. Народе, имајте на уму све ово, када будете гласали.

Name

Ре Скептик

08.06.2020 14:15

Ти си бот или се правис глуп...Је ли не видис да све оде у сиве воде...неце се ниста промијенти само це кумови, родјаци, ... узимати јос висе пара...

Name

ДД

08.06.2020 14:45

Па нађи им ти баксузе бољи посао.Ухљебу.

Name

КОТОР ВАРОС

08.06.2020 15:42

СВЕ КЛАДИОНИЦЕ ЗАТВОРИТИ ! ДА СПАСИМО ОМЛАДИНУ И ОВИСНИКЕ ОД НАВЕДЕНИГ ПОРОКА.

Name

Директ

08.06.2020 16:25

И шта онда кад и ако се затворе? Људи ће прећи на интернет кладионице.

Name

Ре

08.06.2020 20:39

Радујем се!

Name

ре

09.06.2020 17:21

Супер је што се затварају те кладионице, одмах ћемо све запослене и све посетиоце и госте кладионица преусмерити на њиву, да мало обрађују земљу, да купе сијено, копају, ору, сију, беру.

Name

Лала

08.06.2020 10:14

Моцарт це унистити будзет Српске јер је арбитраза у Васингтону при крају у њихову корист од 70 милиона км због неуставног закона о играма на срецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

08.06.2020 12:50

Укинути законом све па нека проводе ста хоце, цуј Суду Васингтону. Воимја оца

Name

ре Скептик

08.06.2020 13:05

Како си паметан , бас ме цуди да те Амери нису украли до сада ...глупане

Name

РЕ

08.06.2020 14:17

Има негдје суд ако нема у РС/БиХ....само сто то опет народ мора платити а ови сто су отели ником ниста

Name

Директ

08.06.2020 15:46

Не може се законом спроводити отимачина! Овај режим је овом игром отишао у стрампутицу и америчко правосуђе ће га вратити у трачнице. Нажалост, једина жртва ове пљачке биће сам народ. Срећом, ближе се избори. Зато народе, памет у главу и пазите кога бирате, пошто кога одаберете, тако вам је 4 године, без икакве ванредне опције (с обзиром да ова земља не познаје ванредне изборе).

Name

ПРАВДА

08.06.2020 10:15

ХВАЛА БОГУ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 13:03

Зашто хвала? Што је држава преузела на себе коцку? :)))

Name

Амг

08.06.2020 10:16

Затворио им је БетЛиве све објекте а умјесто њих отвара Бет ин из Зворника ,који има пријављених 13 кладионоца а ради му преко 50 објеката,све је раднике био отпустио на цекање када је поцела корона вирус.Они могу да раде зато сто су нецији играц из власти,дрзе бинго од лутрије и свој на црно,имају дојаву за инспекцију .Легални це сви да позатварају са оваквим нацином ста управа предлазе,па це касније да имају 0 прихода или се то ради са намјером да сви легални затворе па да они отворе у свим локалима (њихова одабрана фирма).Ако је стетно за људе позатварајте све кладионице а људима обезбиједите да раде несто друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре амг

08.06.2020 12:36

Да ли неко смије затворити Бет ин кладионице у Зворнику власника Синисе корона Илица?

Name

Директ

08.06.2020 13:05

Како ће запослити људе негдје другдје, кад су претходно позатварали све фабрике.

Name

Ре амггг

08.06.2020 13:32

Има опасно обезбједјење,сву багру плаца из града.

Name

Сувира

08.06.2020 10:17

Па прекаљени кадар демоса александар досиц,синиса мијатовиц га лицно поставио ба мјесто директора игара на срецу,сто болан несто не урадисте,вец само да заститиш синишине кладионице,не смес ником а реци,е.мој милораде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоле

08.06.2020 15:20

Сто јоле хвали мијатовић синишу , браца ?

Name

Премиум

08.06.2020 10:17

Као и до сад мало буре,а на крају они се договоре,само просјецни србин це сад да пјени овде из зависти затворити све,нит це се затворити нит ко затвара само велики играци у овој бранси купују мале и даље раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Девил

08.06.2020 10:22

Коцкање је зло, а поготово када иза тога стоји најкорумпиранија дрзава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

08.06.2020 10:23

Не играм кладионицу нити купујем срећке лутрије РС , а.не точим гориво на НЕСТРУ а акционар сам, само Хифа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мирослав

08.06.2020 11:53

Па цему коментар ако си тако непороцан

Name

Директ

08.06.2020 13:07

Џаба глумиш свеца. Фосилмо гориво загађује околину.

Name

Ре Ре Мирослав

08.06.2020 13:14

Играм до сржи само не у државним, све дати приватнику.

Name

И Сарајево

08.06.2020 10:25

Није коцкање и наплата пдв привреда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 13:07

Овдје ни фабрике више нису привреда (пошто не раде).

Name

Томо

08.06.2020 10:26

На зељ.станици Б.Л.затворена,вец двадесет дана,сто је најгоре,поцела ми се свидјати нова радница ал брзо затворисе,не стигосмо се ни упознати,па овим путем ако цита да некако ступимо у контакт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кафана поред

08.06.2020 11:52

Сврати до нас по утјеху,имамо фино особље

Name

ихх

08.06.2020 12:36

Нема горе казне пуне оци а празне руке.Бас ми те несто зао.

Name

Мира

08.06.2020 12:52

Ако си за добар провод,ту сам

Name

Усамљена

08.06.2020 13:04

Јави се Томо

Name

БЛ

08.06.2020 10:26

Остаће 1000 људи без посла, али ће се бар 50 000 коцкара зависника излијечити, и за бар 10 000 дјеце ће остати више новца који болесници прокоцкаше на имагинарне трке паса и некакве куглице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре БЛ

08.06.2020 11:51

Тотално погрешно... Сви патолошки коцкар ће наћи већ начин да прокоцкају новац, на овај или онај начин... На ту карту власт и игра.. Позатварај конкуренцију и сав приход ће њима. И даље ће због коцке као и увијек испаштати породице, а уз њих и приде и ових пар стотина радника што ће добити отказе, јер су газде принуђене да затварају пословнице због алавости Лутрије РС, Проинтера и екипе.

Name

Директ

08.06.2020 13:10

Хоће се излијечити. Промјениће кладионицу. :)))

Name

Ре БЛ

08.06.2020 14:21

Је ли ти било шта разумијеш!? Чујеш отварају се кладионице на црно а које су легално отоврене се затварају јер не могу да издрже разне лобије.

Name

Дрина

08.06.2020 10:27

ако икад хоцемо да се макнемо са дна европе и европске уније онда цемо све ово затворит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 13:12

Као Албанија што је учинила и ено их на врху. :)))

Name

Били

08.06.2020 10:27

Велика стета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

08.06.2020 10:29

То би требало забранити али насе власти зиве од пљацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 15:54

И шта би онда радило, осим маркета и пекара, пошто ионако све мање фирми ради.

Name

Дјокс

08.06.2020 10:36

Зао ми је људи који це остати без посла, а сто се самих кладионица тице..оне су теско зло, и нек пропадну, у овој земљи су пропале пуно битније ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАТВАРАЊЕ ?

08.06.2020 10:38

АМА ПОРУСИТИ И ТЕМЕЉЕ ПОВАДИТИ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 13:15

Почевши од кладионица под патронатом Лутрије РС. :)))

Name

Загор ба

08.06.2020 10:46

Ја никако проци,мозда да пробам уплатит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.06.2020 10:48

Све су то криминалци који углавном и раде полулегално. Раднике често држе непријављене или их пријављујуна пола радног времена. Пословнице запошљавају 2 до 3 радника, тако да цифра од 1000 оних који ће остати без посла, не пије воду, а тек 5000 је тотално небулозна. Износ од 40 КМ по апарату је смијешан, с обзиром да тај износ апарат прогута за 10 минута, плус проценат враћаја играчима на апаратима нико не контролише као што се ради у нормалним земљама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 13:19

Као да је то једини намет на кладионице. То је чак најмањи намет у низу истих.

Name

глинени голуб у слободном паду

08.06.2020 10:51

То је добра вијест, кладионице су велико зло, осим тога ту се обрћу милиони који нису под контролом министарства финасија, подкрада се буџет а хадезењаре из Херцеговине зарађују енорман профит. Затим, малољетнички приступ кладионицама, кладионице у близини школа.. итд ништа позитивно од кладионица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 16:02

Ако су кладионице зло, зашто их онда држава узима у своје руке? Зашто не забрани то "зло"? :)))

Name

Директ

08.06.2020 16:03

Ако су кладионице зло, зашто их онда држава узима у своје руке? Зашто не забрани то "зло"? :)))

Name

Трифун

08.06.2020 10:52

Драго ми је сто се затварају. Ако нам је то једина привреда нека и она пропадне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пантелија

08.06.2020 11:36

Браво

Name

Директ

08.06.2020 16:04

Тако је, ништа не треба да ради. :)))

Name

Трифун

17.06.2020 06:30

Директ власник кладионице. 1000 коментара о гдје брани коцку.

Name

Добровољни порез

08.06.2020 11:02

За "ИДИОТЕ" из сироких маса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС2020

08.06.2020 11:03

Само затварајтје! Никакве користи од кладиноциа. Узимају новац од "болесних" људи и деце и гурају их у џепове приватника и тајкуна. Држава од кладионица нема никакву корист!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 16:10

Држава и не треба да има користи од кладионица, већ народ тј. да се финансира спортски садржај од тих пара. С обзиром на то ко нас води, и новац од кладионица, нажалост, иде на отплату кредита.

Name

Добој

08.06.2020 11:14

Де висе затворте докад цете тврдит пазар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 16:10

Није ово Иран или Албанија, па да се забрани.

Name

Ђоле

08.06.2020 11:20

Хвала Богу да се затварају. Посла има и у другим браншама. Нпр. лопата, мотика и још много других послова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 16:12

Не затварају се, већ држава отима посао од приватника.

Name

007

08.06.2020 11:23

Браво за РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 16:13

Браво за џеп људи који су блиски власти.

Name

Гојко

08.06.2020 11:25

Па шта се буните, багро, не затварају се обданишта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРАГАН

08.06.2020 11:28

Е стварно стета ово цитам И све плацем

Name

Бл

08.06.2020 11:29

Браво Гојко,тако је

Name

Ре Неко

08.06.2020 12:26

Што се не би бунили , па не живимо ми као ти и твој вољени пресједник на грбачи овог народа , културни човјече.

Name

Директ

08.06.2020 16:17

Ако режим овако настави, нажалост, сљедећа су обданишта, јер нећемо имати кога да пошаљемо у обданиште. И тај дан ће доћи, ако се настави ово лудило, ако већ није.

Name

xy

08.06.2020 11:30

Надам се да је народ у Републици Српској свјестан да СРЕЋЕ НЕМА, а игре су ??? и да неће коцкати .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аполо 11

08.06.2020 11:32

Треба од привреде узимати као кад музес краву са телетом и остављаш и телету да сиса,а Милокрад узме себи сто је замислио а привредник нека цркне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Премиум

08.06.2020 11:39

Види глупих коментара,,затварају само нелегални и треба..а легални остају радити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 16:19

Нема нелегалних коцкарница. И ако их има, оне се затварају и мимо овог, а и закони су већ оштри, тако да не исплати се имати нелегалну коцкарницу.

Name

1X2

08.06.2020 11:57

Нема ниста од затварања ови сто су на дивље радили и треба да затворе,остаце озбиљни приредјиваци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 16:20

Не можеш радити на дивље, а да држава не зна за то. Тако је бар када су у питању коцкарнице.

Name

Кум

08.06.2020 12:09

Кум Миле Р ( онај са аудио снимака) је стварни власник Министарства финансија, Управе за игре на срецу и Лутрије РС. Он осмисља законе и правилнике и диктира услове преко Зоре и оног и..... Досица. А ови сто затварају и треба да затворе јер су глупи и нису на вријеме присли уз праве људе ( Синису Мијатовица) а нудјено им... КОЦКА ЈЕ ЗЛО. Све ЗАБРАНИТИ, али треба мало сацекати 2-3 године док се кум М и синови мало поправе... хи хи хи хи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.06.2020 16:22

Они и иду на то да се све затвори, па да само режим може да живи од коцке.

Name

Милици

08.06.2020 12:20

Засто се не контролису Призма кладионице? Све нелегалне, барем их има 15-20. Власник Призме је Синиса Мијатовиц и он је сеф Досиц Александру директору републицке инспекције за игре на срецу. Па кад инспектори крену из БЛ све кладионице Призма се затварају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.06.2020 16:43

Своје кладионичаре не дају, другим такође не дају. :)))

Name

Ре , хвала кy*цу,

08.06.2020 13:10

Тоби могли извести прије 20 Година, народ су одерали са својим наместаљкама !изкирумоирани владни водитељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баса

08.06.2020 21:35

Кладионице су највеце зло које је погодило Српски народ, мислим да би неком анкетом било утврдјено да би 90 % Срба било за затварање свих кладионица. Оне праве проблеме и старијим и младјим, закон о затварању обавезно донети и много људи би било мирније, породице и дјецу би сацували а то је управо снага Српског бица у Српској !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.06.2020 22:43

Е мој ти без коцке..геј параде..не мозес као дрзава никад бити дио Еу

Name

Директ

09.06.2020 16:45

Да питаш народ за кладионицу, неби ни банке постојале. :)))

Name

Сектор

08.06.2020 22:48

Како објаснити глупом народу да од затварања нема ниста,засто офирате своју злобу у цијелој Еу има коцак..а и у Словенији Хрватској..и нико не прица о затварању..де се мало уозбиљите

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пекмез

09.06.2020 06:01

Само затварај. Од сваке генерације ученика они направе масу коцкара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.06.2020 16:48

Људи који се нису никад кладили или су огрезли у коцки, и у онима што уплате марку-двије на тикет, виде коцкаре. :)))

Name

Црни РС

09.06.2020 07:55

А ста це нас Спикс ако се затворе у Бијељини ааа...немој те људи ако бога знате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Декрет

09.06.2020 13:05

Једним декретом све затворит. Зар ћемо због радних мјеста уништавати перспективу младих људи, стварати пропалитете и коцкаре, растурати породице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.06.2020 16:50

Није зависност од коцке, све што је игре на срећу.

Name

Вапај

09.06.2020 13:09

Апелујем да се Моцартово име заштити. Данашња дјеца ће мислити да је Моцарт био коцкар, а не музичар, геније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.06.2020 16:51

Или чувени посластичар. :)))

Name

Шуп

09.06.2020 13:14

Ови што држе обицну рупу од кладионице су трули богаташи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

09.06.2020 15:26

Никаква стета ако престану да постоје кладионице и све врсте коцкарница уопсте. Само да буде лото и спортска прогноза, као у вријеме Тита. Новац од уплата иде дрзави, а не приватним(страним) фирмама. Тако би се смањио и превелики број овисника који би поцели да размисљају о неком послу и престали би да испуњавају дан мислима о 4. Норвеској фудбалској или 3. Бјелоруској хокејаској лиги.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

09.06.2020 16:57

Значи коцка не може, али ипак може и обавезно да режим узима паре умјесто привредника. :)))

Name

демобилисани борац

10.06.2020 09:26

све их треба затворити! а овај изговор о радним мјестима је смјешан, и дилер хероина храни породицу ако ћемо том логиком..један радник у кладионици уништи позамашан број живота и то радно мјесто није вриједно тога, за појединца јесте али за друштво богами није..коцка = дрога..е сад друга је ствар код нас сто се то ради због корупције

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре скептик

10.06.2020 11:16

СВАКА ТИ КА У ЊЕГОША,.... СВЕ ИХ ЗАТВОРИТ ЗА СВА ВРЕМЕНА,... ВИДИ БАГРЕ САМО СЈЕДЕ И ВАРАЈУ СИРОТИЊУ А САД БИ И ПОТИЦАЈЕ.... СИКТЕР

ОДГОВОРИТЕ
Name

цитyбанклоанс10@аол.цом

11.06.2020 19:27

Мене звуть Соня Гордіч. Я збирався в Інтернеті і натрапив на кредит ЈОСЕ Лусе у публікації, в якому сказано, що позикова компанія надає широкій публіці позику за дуже низькою процентною ставкою. Отже, я зв’язався з компанією на її електронну пошту: јоселуислоанс@гмаил.цом який я звернувся за кредитом у розмірі 15 000 євро на термін 2 роки. Компанія відповіла мені і надіслала мені всі умови своєї компанії, які я прочитав, і я погодився з ними. Після схвалення моєї заявки на кредит я отримав від свого банку повідомлення про те, що мій банківський рахунок про те, що 15 000 доларів конвертовано в рупію, я завершив погашення позики 18 грудня до початку спалаху корони. Отож, я хотів би скористатися цією можливістю, щоб надіслати повідомлення всім, хто шукає надійного приватного кредитора в Інтернеті, щоб подати заявку на позику јосе луис по електронній пошті: (јоселуислоанс@гмаил.цом) Ви також можете зв’язатися з ними на Wхатсапп: (+1 3075431042) Ви також можете зв’язатися зі мною, якщо вам потрібна моя допомога або хочете задати мені питання про те, як я отримав позику. Ось мій електронний лист: [сониаблинк26@yахоо.цом]

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сиромасни путник

16.06.2020 05:55

Срамота је руководства РС сто су уопсте покренули овако безобразну и надасве спекулативну подјелу вауцера над осиромасеном и исцрпљеном рајом,маните се цорава посла,ако вец намицете себи корист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

24.01.2022 09:33

Требало би им јос веци порез набит осиромасили су цитаво друство,фууујјј за кладионице.

ОДГОВОРИТЕ