"Међународни притисак се сада мора усмерити на Србију"

Косовски председник Хашим Тачи оценио је, након укидања "мера реципроцитета" Приштине да се "међународни притисак сада мора усмерити на Србију да би се наставио дијалог".

Регион 06.06.2020 | 13:06
"Међународни притисак се сада мора усмерити на Србију"

Он тврди да је "Србија искористила ту меру као изговор" да блокира дијалог између Београда и Приштине.

- Сада се међународни притисак мора усмерити на Србију да би се наставио дијалог без губљења времена, дијалог који се мора завршити узајамним признањем двеју земаља- поручио је Тачи на Фејсбуку. 

Он је поздравио одлуку владе Авдулаха Хотија да укине "меру реципроцитета" према Београду.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ма

06.06.2020 11:38

Лако је теби да врсљас по Србији, када "на другој страни" за партнера имас оне који су контролисани из истог центра као и ти, а познати су под називом Странка Исплациваца Сто Евра, скрацено "СИСЕ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ма

07.06.2020 19:59

Ја бих волио да је та странка на власти у Српској, па би моја породица добила 100x3=300 евра или 600 КМ. А за вауцере насе Српске мозес платити сок и кафу у Агапе. И наравно Вуциц који помазе Српској не ваља. Срецом градјани Србије знају да је један од ријетких дрзавника који Србију корак по корак враца на позицију коју српски народ заслузује и дају му на изборима гласове.

Name

Дјука

06.06.2020 12:54

Цему зурба у демократским процесима? Па нецемо ваљда на брзину да газимо европске културне вриједности, постовање права и обавеза националних мањина на КИМ-у, право на самоопредељење којем војном блоку да се придрузимо итд. Најприје референдум о самосталности понудити Косову па цемо онда даље да видимо. Не прихватам да се у тим процесима било ко од стране МЗ мора ставити под притисак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Их

06.06.2020 19:47

Како то шипак паметно закључи. Дакле свакако подржати право на самоопредјељење у остатку региона па и у бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

07.06.2020 20:06

И најнеписменијем човјеку је јасно да дијалог неће донијети ништа. Албанци су све карте истрошили: упад специјалаца, застрашивање народа, паљење повратничких кућа, увођење царинских намета, хапшење виђенијих Срба. Србије је све то мирно прихватила, мудро отрпјела, потписала није ништа. Албанци морају учинити велике уступке да би Србија дала потпис на независност. А слабе САД и економски уништена Европа, те јака Кина и Русија не дају Албанцима никакву могућност да нешто добију без великог попуштања.

ОДГОВОРИТЕ