Данас нестабилно, у другом дијелу дана киша и грмљавина

У Републици Српској и ФБиХ данас се очекује нестабилно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином.

Република Српска 06.06.2020 | 09:22
Данас нестабилно, у другом дијелу дана киша и грмљавина

Падавине су прогнозиране за други дио дана, у централним, источним и јужним крајевима, а предвече се могу очекивати и на сјеверу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода. Највиша дневна температура ваздуха од 17 до 23, на сјеверу и југу до 26 степени Целзијусових. Дуваће слаб до умјерен, промјењив вјетар. 

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос на сјеверозападу преовладава претежно ведро вријеме, а у осталим крајевима облачно. Понегдје у централним и источним крајевима пада слаба киша.

Температура измјерена у осам часова

Соколац и Чемерно девет, Хан Пијесак 10, Калиновик и Рудо 11, Вишеград, Гацко, Мраковица, Фоча, Ливно и Шипово 12, Билећа и Сребреница 13, Сарајево, Мркоњић Град, Бугојно и Рибник 14, Нови Град и Приједор 15, Бањалука, Зворник, Бихаћ, Тузла и Требиње 16, Србац и Градачац 17, те Бијељина, Мостар, Неум и Добој 18 степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Херцеговини – 27 литара по метру квадратном у Требињу и 25 у Билећи, затим у Српцу 21 литар, у Новом Граду, Гацку и на Чемерну по 20, Рибнику 14, Приједору 13, Бањалуци 12, на Мраковици 11, у Шипову девет, Мркоњић Граду осам, Калиновику пет, те два литра у Фочи.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар