На путевима у БиХ повећана опасност од одрона

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) јутрос се вози по мјестимично влажним и клизавим коловозима, слабије магле има уз ријеке, а због обилних падвина повећана је опасност од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Српске.

Република Српска 06.06.2020 | 08:25
На путевима у БиХ повећана опасност од одрона

Проходност путних праваца је добра, а саобраћај је успорен само на дионицама на којима се изводе радови, гдје је проток возила регулисан привременом саобраћајном сигнализазцијом.

Радови се изводе на ауто-путу Бањалука-Прњавор гдје је у току градња звучног зида, на улазу у Прњавор због изградње кружног тока, на путевима на подручју Котор Вароша, на путу Приједор-Козарац на локалитету Калате, на дионици од Которског према Добоју, те путним правцима Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, Бањалука-Српске Топлице и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново.

У току су радови и на регионалним путним правцима Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Црна Ријека-Бјелајце, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, те Прибој-Лопаре, те Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ радови су и даље актелни у тунелу Врадук на магистралном путу код Зенице, обустава саобраћаја је кроз тунел Орманица на путу Сребреник-Орашје и у тунелу Винац на путу Јајце-Доњи Вакуф. Возила су преусмјерена на алтернативне правце и обилазнице.

Због санације моста преко ријеке Тиње, у мјесту Дреник на путу Сребреник-Шићки Брод, саобраћа се наизмјенично, а због санације моста преко ријеке Љубине, на путном правцу Олово-Семизовац, возила иду обилазницом у непосредној близини.

Када је ријеч о граничним прелазима, задржавања нису дужа од 30 минута.

Због радова обустављен је саобраћај на граничном прелазу Делеуша-Враћеновићи, између БиХ и Црне Горе, а возила су преусмјерена на друге граничне прелазе.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цупс

06.06.2020 19:58

Па кад нам странке одрзавају путеве

ОДГОВОРИТЕ