Вирус опет "букнуо", нагли скок броја заражених

У Северној Македонији ситуација је протеклих дана забрињавајућа - јуче је пријављен највећи број новозаражених корона вирусом од почетка епидемије, а због поновног ширења вируса земља је била приморана да врати полицијски час.

Регион 06.06.2020 | 08:03
Вирус опет "букнуо", нагли скок броја заражених

Број новозаражених у Северној Макдонији почео је да расте последњих дана маја. Тако је, после првобитног смањења броја оболелих, 29. маја регистрован први већи пораст од 59 нових случајева, да би тај број већ данас износио рекордних 120.

Због алармантне епидемилошке ситуације, влада је била приморана да врати на снагу полицијски час у Скопљу, Теарцу, Желину, Јегуновцу, Тетову, Куманову, Липкову и Штипу. Потпуна забрана кретање ступила је у четвртак у 21 час и трајаће до понедељка ујутру, док ће субота бити нерадан дан. 

Епидемиолошка ситуација у земљи забринула је и Бугарску која је увела двонедељни карантин за све који долазе из Северне Македоније.

Нагли скок броја оболелих у Северној Македонији не представља “други талас” већ само наставак постојеће епидемије, оценио је за “Блиц” познати српски епидемиолог проф. др Бранислав Тиодоровић. Према његовим речима, могуће је да је до скока броја оболелих у тој земљи дошло и услед повећаног тестирања, али да тако велики скок у сваком случају захтева посебну пажњу и анализу.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Андриц

06.06.2020 06:26

Ови струцњаци су ми пресмијесни.Он вец зна да други талас неце бити са пуно обољелих,неце бити јак вирус.Па како сад одједном све знају о вирусу.Па они стално говоре да вирус мутира.Засто се неце припремати поново за италијански сценариј,засто би се сад припремали за бјелоруски.Ко то мозе гарантовати.Ако је на основу статистике,па статистика нам ни и марту ни априлу није била за италијански сценариј,па су дигли панику.У цему је разлика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

06.06.2020 10:31

Знају јер им је рекао бил поруцилац вируса.

Name

XX

06.06.2020 07:45

Слажем се, баш тако.

ОДГОВОРИТЕ