Дијалог Београда и Приштине води Европска унија

О директном заједничком учешћу специјалног представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака и специјалног изасланика америчкг предсједника Ричарда Гренела одлучиће договорно Београд и Приштина, изјавио је данас портпарол високог представника ЕУ, Петер Стано за приштински портал Љајми.

Србија 05.06.2020 | 21:48
Дијалог Београда и Приштине води Европска унија

Стано је то рекао у одговору на питање приштинског портала да ли ће Гренел бити позван за преговарачки сто са Лајчаком у наставку дијалога Београда и Приштине.

– Дијалог Београда и Приштине води ЕУ. На странама (Београду и Приштини) је да заједички договоре о директном учешћу партнера у преговорима, који се воде под окриљем ЕУ – прецизирао је Стано.
Стано је потврдио да ће специјални изасланик Брисела допутвати у Београд и Приштину, да датум још није одређен те да се чека успостављање саобраћаја у складу са епидемиолошком ситуацијом.

– Мирослав Лајчак планира да отпутује у регион како би се лично видио са својим колегама, чим буду укинуте забране путовања – рекао је Стано.

Додао је да су “директни сусрети” најбољи начин на који дипломатија функционише и дио су свакодневног рада сваког дипломате и представника ЕУ”.

(Тањуг) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

гого

05.06.2020 20:53

Основно питање је дали це се и УСА слозити да само ЕУ води преговора. У ствари онда је питање ко је коме сеф Лајцак Гренелу или Гренел Лајцаку или це пред јавност излазити тек када се као потпуно договоре То 'директно сусретање' ме много подсјети на 1995 и Холбрука када је Холбрук на расплагањи има авион и знао је по 2-3 пута у истом н дану 'тркнути' из БГ у СА. А конацан епилог свега је да је Хобрук у Дејтон довео и Милосевица и Тудммана и Изетбеговица и они су пред Клинтоном пописали као мировни

ОДГОВОРИТЕ
Name

проклета авлија

06.06.2020 08:08

Сценаристи заврсили нову позорисну представу.

Name

Ово је 'рацун без крцмара'

05.06.2020 21:42

Ово је изјави портпарол (гласноговопрник) високог представника ЕУ, Петер Стано. Али велико је питање дали це се Гренел који је као некав Трампов директни цовјек слозити са тиме да се само ЕУ пита за све

ОДГОВОРИТЕ