Легендарна Хера опет нањушила шверцере и 3.000 паклица цигарета!

Захваљујући реакцији царинског пса на граничном прелазу Хоргош спречено је кријумчарење готово 3.000 паклица скривених цигарета.

Занимљивости 05.06.2020 | 18:43
Легендарна Хера опет нањушила шверцере и 3.000 паклица цигарета!

Сакривени товар је пронађен када је на ред за излазну контролу дошао празан аутобус косовских регистарских ознака који се са АП КиМ упутио ка Швајцарској где је требало да покупи путнике, наводи се у саопштењу Управа царина.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве возачи су рекли да са собом носе само личне ствари.

Међутим, када је у аутобус ушао царински пас, женка белгијског овчара малиное, ситуација се променила, истиче се у саопштењу.

Хера је почела да гребе место у аутобусу на коме је осетила мирис дувана за чије препознавање је прошла специјалну обуку.

Цариници су по њеној реакцији знали да треба додатно да истраже простор између тоалета и пртљажника аутобуса, па су одлучили да аутобус прегледају и на царинском мобилном скенеру.

Убрзо је и снимак са скенера потврдио да је Хера била у праву, те да се између ова два места у аутобусу налази скривени бункер ручне израде.

Након што су размонтирали тај део аутобуса пред цариницима се указало готово 3.000 тесно наслаганих паклица разних цигарета са акцизним маркицама Србије и АП КиМ.

Међу цигаретама највише је било плавог ''винстона'', 2.000 паклица.

Све откривене цигарете привремено су задржане до окончања прекршајног поступка против 38-годишњег возача из Бујановца.

Извор: РТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Директ

05.06.2020 17:07

Маде ин Германy :)))

ОДГОВОРИТЕ