Гужве након короне на путу до возачке дозволе

Процес полагања возачких испита у Српској коначно је, након два мјесеца паузе, заживио, а појавиле су се и гужве проузроковане повећаним бројем кандидата.

Република Српска 05.06.2020 | 08:57
Гужве након короне на путу до возачке дозволе

"Могу се полагати и тестови и прва помоћ и вожња, само што сад имамо велике проблеме. Огроман је број кандидата који су прије ове ситуације изазване вирусом корона завршили наставу и нису могли пријавити полагање, а сада пристижу и нови кандидати", рекао је за "Независне новине" Миленко Јаћимовић, власник бањалучке ауто-школе.

Због тога је, додаје он, обезбијеђен додатни број термина за полагање вожње, али ни то није довољно.

"Два и по мјесеца се уопште није радило. Највећа је гужва када су у питању тестови и слушање предавања из прве помоћи. Има гужве и када је ријеч о полагању вожње, али је уведен нови термин уторком, уз раније термине које смо имали понедјељком и четвртком", рекао је Јаћимовић.

И бањалучки инструктор и сувласник ауто-школе Здравко Ивић наводи да се примијети повећан број кандидата у процесу полагања прве помоћи.

"Кочница при возачком испита је та прва помоћ, а људи не могу изаћи на обуку вожње без положене прве помоћи", рекао је Ивић за "Независне новине".

Бањалука није усамљен примјер када су у питању гужве, потврђују нам бијељински инструктори вожње, одакле притом додају - ништа страшно, само нека се коначно ради.

"Сасвим је нормално да има гужви, није се радило два мјесеца. Има и старих кандидата који су чекали, а потом и нових који долазе. У испитном центру се труде да овај процес организују што је могуће боље", прича нам бијељински инструктор вожње Миљан Трифковић.

У ауто-школама наводе да при процесу оспособљавања будућих возача поштују све препоруке медицинске струке с циљем сузбијања ширења новог вируса корона. Коначно су, кажу, дочекали да раде, након што су два мјесеца имали дажбине, а прихода није било.

И кандидати и инстуктори, увјеравају, носе маске, а врши се и редовна дезинфекција. Све то, поручују, подразумијева нову обавезу, али су се на њу навикли - битно им је да се нико не зарази те да посла има. 

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бане

05.06.2020 07:58

Која је сад цијена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Највеца прица

05.06.2020 10:02

Какву прву помоц морас полагати,циста пљацка,овдје у овој земљи гдје зивим морас полозити само теоретски дио и возњу и готово.

Name

ММ

05.06.2020 12:18

Цијена потвреде за теоретску наставу да не долазиш на наставу 20 КМ, а да положиш испит вожње сада је 100 КМ пошто испитивачи нису радили два мјесеца, па да се надокнади изгубљено.

Name

Ре: Бане

05.06.2020 12:46

Типично питање за оне који купују возачку дозволу, без обуке и полагања!